Advokati Lazovića zatražili izuzeće sudije za istragu

Advokati Lazovića zatražili izuzeće sudije za istragu

Bivši glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i nekadašnji istaknuti policijski funkcioner Zoran Lazović privedeni su sudiji za istragu koji će odlučiti o zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da im se odredi pritvor do 30 dana.

Kako saznaje TVCG, advokat Zoran Piperović tražio je izuzeće sudije za istragu Šćepanovica. Čeka se odluka predsjednika Višeg suda da li će izuzeti sudiju.

Nakon što je Piperović tražio izuzeće sudije za istragu Šćepanovica, čeka se odluka predsjednika Višeg suda. Rečeno im je da se vrate u sud u 20 sati, kako bi predsjednik saopštio svoju odluku. Ipak, saslušanje se očekuje večeras.

Kako nezvanično saznaje TVCG, Specijalno državno tužilaštvo predložilo je pritvor do 30 dana za bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i nekadašnjeg istaknutog policijskog funkcionera Zorana Lazovića. Odluku o predlogu tužilaštva, donijeće sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović, nakon saslušanja

Katnić i Lazović su uhapšeni juče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore. Obojici je kasno sinoć nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) određeno zadržavanje do 72 sata.