Uredništvo RTCG-a: Demokratska Crna Gora zastupljenija od ostalih na Javnom servisu

Uredništvo RTCG-a: Demokratska Crna Gora zastupljenija od ostalih na Javnom servisu

Uredništvo RTCG saopštilo je da Demokratska Crna Gora zastupljenija od ostalih stranaka na Javnom servisu, demantujuću tvrdnje koje je partije Alekse Bečića iznijela na račun Javnog servisa.

Reagovanje Uredništva RTCG prenosimo integralno:

„Neprijatno nam je da polemišemo sa političkim partijama, ali zbog javnosti moramo iznijeti nekoliko činjenica koje su lako provjerljive. Ponavljamo da su u Dnevniku o kojem govori Demokratska Crna Gora, objavljene izjave više funkcionera te partije. I sinoć i inače, Demokratska Crna Gora je zastupljenija od ostalih, a saopštenje koje potenciraju nijesu objavili ni na svojim društvenim mrežama, već ista saopštenja koja smo i mi objavili. Takođe, ne stoji tvrdnja da smo objavili saopštenja svih partija.

Što se tiče navoda o neprofesionalnom izvještavanju sa sjednice Vlade ni oni ne stoje.

Javni servis u toku sjednice Vlade nije objavio nijednu neistinitu informaciju. To pokazuju i zaključci sa te sjednice Vlade. Naime, kao što je poznato za v.d. direktora Uprave policije je izabran Aleksandar Radović, a ne kandidat kojeg je predložio ministar Danilo Šaranović. Sama ta činjenica govori da je pred Vladom bilo više kandidata, a ne samo jedan kako se tvrdi u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Javni servis je samo izvještavao šta se dešavalo na toj sjednici Vlade, i nema nadležnost da donosi zaključke. Kao što su ove prve dvije stvari provjerljive tako je jasno i da ocjena o političkom uticaju na Javni servis ne stoji, a što potvrđuju kontinuirani napadi na RTCG.

Opasno je da partija koja kontroliše sektor bezbjednosti neargumentovano napada Javni servis, a istovremeno ćuti na informacije o ozbiljnim zloupotrebama bezbjednosnog sistema na štetu Javnog servisa o čemu su upoznati u direktnom razgovoru.

Ovim završavamo svaku polemiku, a mi ćemo nastaviti da svoj posao obavljamo profesionalno i izbalansirano“, navodi se u saopštenju Uredništva RTCG.