Zamjenik načelnika Hersonske oblasti ranjen

Zamjenik načelnika Hersonske oblasti ranjen

Zamjenik guvernera ruske Hersonske oblasti Vitalij Buljuk nalazi se u bolnici, a njegov vozač je mrtav, nakon što je njihovo vozilo u ponedeljak naletelo na minu, saopštile su lokalne vlasti. Buljuk je bio zadužen za ekonomska i finansijska pitanja u bivšem ukrajinskom regionu koji se ove jeseni pridružio Rusiji.

Buljuk je povređen i njegovo stanje je „umereno, ali stabilno“, rekao je novinarima Vadim Ilmijev, regionalni ministar zdravlja. „On je u jednoj od regionalnih bolnica.“

Vozač zamenika guvernera poginuo je na licu mesta, kada je njihovo vozilo udarilo u nešto što je izgledalo kao nagazna mina, rekao je lokalni izvor za RT. Auto se zapalio i izgoreo.

Vlasti u Hersonu su za RIA Novosti saopštile da je eksplozija bila „pokušaj atentata“ na Buljuka. Njegove povrede nisu opasne po život, dodaju zvaničnici.

Buljukov portfelj u regionalnoj administraciji uključivao je ekonomske poslove, budžet i finansije, poljoprivredu i prihode. Još jedan zamenik šefa regiona, Kiril Stremousov, poginuo je u saobraćajnoj nesreći prošlog meseca.

Rusija je uključila Hersonsku oblast u oktobru, nakon što je većina stanovnika glasala za takav potez tokom referenduma. Od tada, međutim, ruske snage su se povukle na lijevu obalu reke Dnjepar u regionu.