Tramp naziva Bajdena državnim neprijateljem

Tramp naziva Bajdena državnim neprijateljem

Donald Tramp je američkog predshednika označio kao „državnog neprijatelja“, tvrdeći da je govor Džoa Bajdena bio „najopakiji, najmržljiviji i najrazličitiji“ koji je američki lider ikada održao.

Govoreći na mitingu u subotu u Vilks-Baru u Pensilvaniji, bivši predsednik optužio je Bajdena da je „oklevetao” 71 milion glasača koji su podržali Trampa tokom predsjedničkih izbora 2020.

U četvrtak, Bajden je tvrdio da Republikanskom strankom „dominiraju, vode i zastrašuju Donald Tramp i MAGA republikanci“ koje je optužio da predstavljaju „ekstremnu ideologiju“ i predstavljaju „pretnju ovoj zemlji“.

„On je državni neprijatelj, ako hoćete da znate istinu. Državni neprijatelj je on i grupa koja ga kontroliše i koja kruži oko njega“, rekao je Tramp.

„Usput, sledećeg jutra je zaboravio šta je rekao“, rekao je Tramp, izazivajući smeh u publici. On je takođe optužio Bajdena da je „kognitivno oštećen i da nije u stanju da vodi našu zemlju“.

Džo Bajden je u petak povukao svoje komentare u MAGA-i, rekavši da „ne smatra da bilo koji Trampov pristalica predstavlja pretnju po zemlju“.

Trampov govor bio je njegovo prvo javno pojavljivanje od racije 8. avgusta u kojoj je FBI zaplenio „strogo poverljive” dokumente iz njegove rezidencije u Mar-a-Lagu.

Taj potez agencije za sprovođenje zakona pokrenuo je krivičnu istragu protiv Trampa zbog potencijalnog kršenja Zakona o špijunaži i dodatnih statuta koji se odnose na ometanje pravde i uništavanje evidencije savezne vlade. Protiv bivšeg predsjednika ili njegovog tima do sada nije podignuta optužnica.

Tokom svog govora na skupu, Tramp je osudio pretres kao „patvoriju pravde“, upozorivši da će izazvati „odgovor kakav niko nikada nije video“.

„Ne može biti živopisnijeg primera veoma stvarnih pretnji američke slobode nego pre samo nekoliko nedelja, videli ste, kada smo bili svedoci jedne od najšokantnijih zloupotreba moći od strane bilo koje administracije u američkoj istoriji. ”