Mbappe je postigao dva gola u pobjedi PSŽ-a

Mbappe je postigao dva gola u pobjedi PSŽ-a

Bez poraza u šest ligaških mečeva, uključujući pet pobjeda i 24 postignuta gola, Pari Sen Žermen i Kilijan Mbape su u sjajnoj formi uoči okršaja Lige šampiona sledeće nedelje sa Juventusom.

Mbappe je postigao dva gola sa asistencija Lionela Mesija kada su pobedili sa 3-0 kod Nanta sa deset igrača i ostali lider francuske lige u subotu.

Ali francuski šampion je dobio udarac zbog Vitinjine očigledne povrede kolena. Portugalski vezista je bio primoran da napusti teren u prvom poluvremenu nakon što je pao na travnjak nakon što je defanzivac Fabio zakasnio, koji je isključen.

Trener PSŽ-a Kristof Galtije rekao je da je Vitinja dobio „veliko udarac u kapu za koljeno“, ali nije rekao da li bi mogao da se oporavi na vreme za meč u utorak protiv ekipe Serije A na Parku prinčeva.

Nant je kasnio od 17. minuta nakon sjajnog pogotka Mbappea podvijenim udarcem desnom nogom sa leve strane peterca u suprotni ugao. Namestio ga je Mesi na pauzi.

Mesi je ponovo dao Mbappeov sedmi gol – ovog puta iz neposredne blizine – koji je prvobitno bio odbijen zbog ofsajda u 53., ali je dat nakon VAR provere.

Nuno Mendeš je postigao pogodak u 67. iz skoka nakon što je Nejmar pogodio stativu.

PSŽ vodi neporaženi Marsej na tabeli na gol-razliku.

SANČEZ SE POPRAVIO

Nakon što je sredinom nedelje promašio jedanaesterac, Aleksis Sančez se popravio da je trećim golom u pet prvenstvenih mečeva zaokružio pobedu Marseja nad Okserom od 2:0.

Sančez, koji je prešao u Marsej iz milanskog Intera prošlog meseca sa besplatnim transferom, ušao je sa klupe blizu isteka sata i zapečatio pobedu Marseja u petoj ligi u 83. minutu niskim udarcem iz zadnjeg dodavanja Matea Gendouzija.

Marsej ima 16 od mogućih 18 bodova. Svaki put kada su devetostruki šampioni uspeli da ostanu neporaženi u svojih šest uvodnih mečeva u 21. veku, sezonu su završili u prva tri.

Marsej će sledeće nedelje otputovati u Totenhem na početak Lige šampiona, a trener Igor Tudor rotirao je svoje igrače uoči velike utakmice u Londonu. Tudor je napravio sedam izmena, a Sančez je među onima koji su ostali na klupi nakon što je promašio sa bele tačke u pobedi od 1-0 protiv Klermona.

Gostima Marseja je trebalo samo osam minuta da dođu do mreže kada je Gerson postigao pogodak iz skoka nakon što je Cengiz Under prošao pored igrača Oksera u petercu i pogodio stativu.

Okser, koji se vratio u prvu ligu nakon 11-godišnjeg odsustva, bio je pod pritiskom tokom prvog poluvremena dok je Marsej dominirao u posedu u efikasnom sistemu 3-4-3. Domaćini su igrali bolje u drugom poluvremenu, ali su mogli da skupe samo poluprilike.

TOKO-EKAMBI JE DVA PUTA GODOVA

Karl Toko-Ekambi je nastavio svoju dobru formu postigavši dva gola u Lionovom porazu protiv Anžea koji se muči sa 5-0.

Nakon što je sredinom nedelje bio odlučujući pobednik protiv Oksera, Toko Ekambi je u 31. minutu doveo domaćine ispred svog bivšeg tima i ponovo postigao pogodak blizu granice od sata.

Aleksandar Lakazet, Kastelo Lukeba i Musa Dembele su takođe bili u zapisniku trećeplasiranog Liona.