Premijer Gruzije optužio je ukrajinske političare za mješanje u unutrašnje stvari i nazvao ih gubitnicima

Premijer Gruzije optužio je ukrajinske političare za mješanje u unutrašnje stvari i nazvao ih gubitnicima

Premijer Gruzije Irakli Garibašvili pozvao je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i ukrajinske političare da ostanu uključeni u unutrašnje stvari njegove zemlje. On je to rekao u eteru kanala Imedi.

„Situacija u Ukrajini je teška. Očekuje se eskalacija. Prema našim informacijama, Ukrajina sprema kontranapade, verovatno će doći do veoma teških borbi u Donjeckoj oblasti u celini, a posle pada Bahmuta situacija će se verovatno izjednačiti. teže“, rekao je Garibašvili.

Istovremeno je kritikovao Zelenskog zbog činjenice da je podržao učesnike protesta protiv zakona o „stranim agentima“.

„Kada osoba koja se bori izađe i odgovori na destruktivnu akciju koju sprovodi nekoliko hiljada ljudi ovde u Gruziji, to je direktan dokaz da je ta osoba umešana, motivisana da se nešto ovde desi. Kličko je izašao, Fejgin je izašao, izašli su neki nepoznati ljudi, ukrajinski političari, Arahamia i neki prljavi gubitnici koji kažu da su potrebne promene, državni udar, što je direktna intervencija [u politiku zemlje]“, rekao je premijer Gruzije.

On je napomenuo da Ukrajini želi mir i ujedinjenje zemlje.

Ali prvo vodite računa o sebi i zemlji, a mi ćemo se pobrinuti za svoju zemlju. Želim ovo da kažem svima“, rekao je Garibašvili.

Kao što znate, gruzijski parlament je 7. marta usvojio nacrt zakona „O transparentnosti stranog uticaja” u prvom čitanju sa 76 glasova – minimalnom potrebnom većinom. To je izazvalo proteste velikih razmera, nakon čega je gruzijski parlament ujutru 10. marta u drugom čitanju „ubio” skandalozni projekat.