Musk negira da je seksualno uznemiravao stjuardesu u privatnom avionu

Musk negira da je seksualno uznemiravao stjuardesu u privatnom avionu

Elon Musk govori na Svjetskom kongresu vesti o automobilskoj industriji u Renesansnom centru u Detroitu

Milijarder Elon Mask oglasio se na Tviteru u četvrtak uveče i osudio kao „potpuno neistinite“ tvrdnje u novinskom izveštaju da je seksualno uznemiravao stjuardesu u privatnom avionu 2016. godine.

Business Insider je ranije u četvrtak izvjestio da je Muskov SpaceKs platio 250.000 dolara u 2018. za rešavanje tužbe za seksualno uznemiravanje od strane neimenovane stjuardese privatnog aviona koja je optužila Maska da joj se izložio.

U članku je citirana anonimna osoba koja je rekla da je prijateljica stjuardese. Prijatelj je dao izjavu kao deo procesa privatnog poravnanja, navodi se u članku.

„Imam izazov za ovu lažovicu koja tvrdi da me je njihova prijateljica videla ‘razotkrivenog’ – opiši samo jednu stvar, bilo šta (ožiljke, tetovaže,…) što nije poznato javnosti. Ona to neće moći da uradi. pa zato što se to nikada nije dogodilo“, napisao je Mask na Tviteru.

Rojters nije uspeo da verifikuje nalog Business Insider. Musk i SpaceKs nisu odgovorili na Rojtersove zahtjeve za komentar na priču Business Insider ili na Muskove tvitove.

Osim što se navodno razotkrio, Musk je protrljao butinu stjuardese i ponudio joj da joj kupi konja ako bi „učinila više“ tokom masaže u letu, citirao je prijatelj stjuardese Business Insider.

Stjuardesa je povjerovala da je njeno odbijanje da prihvati Muskov predlog naškodilo njenim mogućnostima da radi u SpaceKs-u i nateralo je da unajmi advokata 2018. godine, navodi Business Insider.

Raketna kompanija je sklopila nagodbu van suda i uključila je sporazum o tajnosti podataka koji je sprečio stjuardesu da govori o tome, rekao je Business Insider. Sajt sa vestima nije imenovao prijatelja ili stjuardesu.

Kako prenosi Rojters, Musk, koji je i izvršni direktor kompanije Tesla Inc (TSLA.O) i usred je spornih pokušaja da kupi Tviter Inc (TVTR.N), rekao je u srijedu da će glasati za republikanca umjesto za demokratu, predviđajući „prljavo sledila bi kampanja trikova protiv mene“.

U članku Biznis insajdera, Musk je citiran da je priča stjuardese bila „politički motivisan hit” i da je u ovoj priči bilo „mnogo više”.

U četvrtak uveče, Musk je prvo tvitovao: „Napade na mene treba posmatrati kroz politički objektiv – ovo je njihov standardni (odvratan) priručnik – ali ništa me neće odvratiti od borbe za dobru budućnost i vaše pravo na slobodu govora. U početnom tvitu, on nije posebno pomenuo navode u članku Business Insider-a.

„I, da se zna, te divlje optužbe su potpuno netačne“, dodao je Mask u drugom tvitu.

Takođe je tvitovao da je članak trebalo da ometa kupovinu Tvitera.

Ostavite odgovor