Bitcoin milioner kidnapovan iz svog Bentlija u Moskvi

Bitcoin milioner kidnapovan iz svog Bentlija u Moskvi

Ruski biznismen je dao izjavu policiji, tvrdeći da su ga maskirani ljudi kidnapovali iz njegovog luksuznog automobila i zastrašivali ga da otkrije ključ svog digitalnog novčanika sa 250 bitkoina (oko 17 miliona dolara) na njemu, rekao je izvor za sprovođenje zakona.

Žrtva je policajcima rekla da se incident dogodio u četvrtak u Moskvi, da su počinioci iskočili iz kombija, uhapsili ga, stavili mu kesu na glavu i odvezli ga na nepoznatu lokaciju, rekao je izvor koji je razgovarao sa agencijom RIA-Novosti. otkrio.

„Prema tužiocu, kriminalci su mu uzeli mobilni telefon na kojem je navodno instalirana aplikacija koja omogućava pristup takozvanom digitalnom novčaniku. Na njemu je bilo 250 bitkoina. Napadači su naterali čoveka da otkrije lozinku za ovo. novčanik“, rekao je on.

Nakon što su počinioci dobili šta su želeli, čoveka su ostavili u šumi nedaleko od grada Krasnogorska, u blizini severozapadne granice Moskve, rekao je izvor.

Pokrenut je krivični postupak za pljačku, dodao je izvor RIA-Novosti, ističući, međutim, da u tom trenutku nije bilo jasno da li se tolika suma zaista nalazi u digitalnom novčaniku.

Kanal Baza na Telegramu objavio je snimak CCTV-a koji je navodno uhvatio trenutak otmice. Na njemu su prikazana najmanje četvorica kamufliranih muškaraca u balaklavama kako izvlače biznismena iz njegovog crnog Bentlija, stavljaju mu lisice i stavljaju ga u kombi.

Izdavanje je otkrilo i još detalja o tome šta se dogodilo, navodeći da su počinioci pretili muškarcu lampom da bi ga naterali da progovori.

Međutim, Baza je tvrdila da bitkoini nekako nisu povučeni i ostali su u novčaniku biznismena.