Vinisijus Junior zahvaljuje Anćelotiju na uspjehu na Svjetskom prvenstvu

Vinisijus Junior zahvaljuje Anćelotiju na uspjehu na Svjetskom prvenstvu

Napadač Brazila Vinisijus Hunior pohvalio je trenera Real Madrida Karla Anćelotija za njegov uspjeh na Svjetskom prvenstvu.

Vinisijus Đunior je stigao u Katar ne znajući da li će dobiti priliku da startuje za Brazil, ali u petak u četvrtfinalnom meču protiv Hrvatske niko ne dovodi u pitanje njegovo mesto u postavi ili značaj za tim.

Rekao je da je Anćeloti bio jedan od ljudi koji su mu dali smernice uoči najvećeg fudbalskog turnira.

„Razgovarao sam sa Anćelotijem i on mi je dao mnogo saveta koji će mi pomoći da postanem starter sa Brazilom. Dao mi je puno samopouzdanja“, rekao je u sredu 22-godišnji Vinicius Junior. „Uvek je bio strog prema meni kada je trebalo. On mi je kao otac.”

Vinisijus Junior je često bio ispitivan u Madridu dok je Zinedin Zidan bio trener, ali se brzo etablirao kao starter sa Anćelotijem na čelu. Napadač Brazila je rekao da mu italijanski selektor uvek šalje poruke.

„Dobar je ne samo sa tehničkim aspektima igre, već i sa načinom na koji se nosi sa svojim igračima“, rekao je Vinisijus Hunior. „Puno sam napredovao i Anćeloti mi je pomogao u tome. On i (selektor Brazila) Tite su veoma slični i mnogo razgovaraju jedni sa drugima.

Vinisijus Hunior, koji ima gol i dve asistencije na tri utakmice Svetskog prvenstva, rekao je da je učio i od veziste Madrida Luke Modrića, koji će mu biti jedan od protivnika u petak na Edukacionom gradskom stadionu.

Vinisijus Hunior je rekao da je pas koji je dao za gol Lukasa Pakete u osmini finala protiv Južne Koreje, koristeći spoljnu stranu stopala, nešto što je naučio od Modrića u Madridu.

„Uvek me uči stvarima, na terenu i van njega“, rekao je Vinisijus Hunior. „Pomaže mi svaki dan, pazeći da se stalno poboljšavam. On je referenca za mene, igra na visokom nivou sa 37 godina, to je nešto retko. Srećan sam što ću igrati protiv njega i neka pobedi najbolji tim.

U brazilskoj reprezentaciji, Vinisijus Žunior je rekao da takođe dobija savete od Nejmara.

„Rekao mi je kako je Svjetsko prvenstvo drugačije od bilo čega drugog“, rekao je Vinisijus Junior. „On mi je to rekao i uvek se sećam toga. A kada je zasvirala himna, shvatio sam šta sve to znači.

Vinisijus Đunior bio je među brazilskim igračima koji su kritikovani zbog njihovog plesnog slavlja na Svjetskom prvenstvu. Zbog toga je već bio na meti dok je bio u Madridu. Ali obećao je još više plesa ako Brazil bude uspevao u Kataru.

„Gol je najvažniji trenutak u fudbalu, ne samo za one koji ga daju, već i za celu zemlju“, rekao je on. „Ostalo nam je još mnogo slavlja i nadamo se da ćemo moći ovako da postižemo golove i plešemo do finala.