Trening centar Argentinskog fudbalskog saveza nazvan po Mesiju

Trening centar Argentinskog fudbalskog saveza nazvan po Mesiju

Trening centar argentinske reprezentacije preimenovan je po kapitenu Lionelu Mesiju u znak priznanja za njegovu herojstvo na Svetskom prvenstvu i sjajnu karijeru, saopštio je u subotu fudbalski savez (AFA), prenosi Rojters.

Casa de Ezeiza u Buenos Ajresu, u kojoj je smještena reprezentacija, sada će biti poznata kao Lionel Andres Mesi „u znak počasti najboljem igraču sveta“, napisao je predsednik AFA Klaudio Tapija na Tviteru.

„Dobro došli u kuću svijetskog šampiona“, rekao je Tapija na ceremoniji otkrivanja kojoj su prisustvovali sadašnji i bivši igrači Argentine.

Mesi je prekinuo 36-godišnje čekanje Argentine na Svijetsko prvenstvo, oponašajući pokojnog Dijega Maradonu kada ih je doveo do pobede protiv Francuske u pulsirajućem finalu u Kataru u decembru.

„Osećam se veoma srećno. Ova počast je veoma, veoma posebna“, rekao je Mesi (35) nakon što je otkrio ploču koja nosi njegovo ime. „Znati da će se zvati Lionel Andres Mesi je nešto veoma lijepo.“

Svijetsko prvenstvo je bilo jedina medalja koja je nedostajala u Mesijevoj izvanrednoj karijeri, tokom koje je sedam puta biran za najboljeg igrača sveta i osvojio Kopa Ameriku, 11 ligaških titula i četiri titule Lige šampiona između ostalih velikih priznanja.

Mesi je postigao svoj 800. gol u karijeri u pobjedi od 2:0 nad Panamom u četvrtak u Buenos Ajresu – prvoj utakmici Argentine pred domaćim navijačima od trijumfa na Svetskom prvenstvu.

On će predvoditi Argentinu u prijateljskoj utakmici protiv Kurasaa u utorak pre nego što će se vratiti u klub sa Pari Sen Žermenom.