Skoro puna snaga Portugala pripremljena za test u Švajcarskoj

Skoro puna snaga Portugala pripremljena za test u Švajcarskoj

Selektora Portugala Fernanda Santosa ohrabrile su vesti da bi ključni igrač sredine terena Otavio trebalo da bude potpuno spreman i spreman da igra u meču osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Švajcarske u utorak.

Nakon što je propustio poslednje dve utakmice zbog povrede butine, vezista Porta će se pridružiti svojim saigračima na treningu u nedelju po prvi put od prve pobede nad Ganom.

Centarhalf Danilo Pereira, koji je prošle nedelje zadobio tri slomljena rebra, takođe se dobro oporavlja i mogao bi da nastupi kasnije na turniru.

Njegova zamena u poslednja dva meča bio je 39-godišnji defanzivac Pepe, koji će verovatno zadržati svoje mesto i imati zadatak da obeleži švajcarskog napadača Brila Embola, koji je postigao dva gola na turniru.

Pepe će biti u paru sa centralnim bekom Mančester sitija Rubenom Dijasom, koji je bio odmoran za poslednju utakmicu u grupi protiv Južne Koreje koju je Portugal izgubio sa 2-1.

Santos je bio primoran na promenu na levom beku nakon što je Nuno Mendeš isključen sa Svetskog prvenstva zbog povrede zadobijene u prvom poluvremenu protiv Urugvaja.

Santos je prebacio Žoa Kansela na levo i doveo Dioga Dalota na desnog beka, a očekuje se da će trener zadržati istu formaciju protiv Švajcarske.

Kapiten Kristijano Ronaldo ponovo će se nadmetati da izjednači rekord postignutih golova na Svjetskom prvenstvu za Portugal koji drži Euzebio, koji je postigao devet golova 1966. u Engleskoj.

Švajcarska ima svog napadača koji traži mesto u knjigama rekorda.

Gol Džerdana Šaćirija protiv Srbije u grupnoj fazi značio je da je postigao gol na više turnira Svjetskog prvenstva nego bilo koji drugi švajcarski igrač, pošto je takođe postigao gol 2014. i 2018. godine.

Jedan gol mu deli od najvećeg broja golova na Svjetskom prvenstvu koje je postigao jedan švajcarski fudbaler – šest, Sepa Huegija svih 1954. godine.

Švajcarci su mirno završili na drugom mjestu u svojoj grupi iza Brazila, pobjedama nad Kamerunom i Srbijom izborili su plasman u šesnaestinu finala.