Siner – Očekujem Đokovića na Vimbldonu

Siner – Očekujem Đokovića na Vimbldonu

Iako je Karlos Alkaras osvojio titulu na Rolan Garosu, pobijedivši Janika Sinera u polufinalu, a Aleksandera Zvereva u finalu, Italijan će u narednom periodu „vladati“ svjetskim tenisom kao broj jedan

Zbog toga su njegovi utisci posle Pariza podijeljeni.

„Bio je sjajan momenat kada sam shvatio da sam postao broj 1, ali sam tužan što se nisam plasirao u finale. Čak mi je taj osjećaj tuge što sam finale morao da gledam na TV jači. Utješio sam se što kada sam se sjetio da je za mjesec dana na istom stadionu Olimpijada. Najbolji način da izbrišem ovu gorčinu biće da osvojim zlatnu medalju“ , rekao je Siner.

Na tom putu će mu glavni rival biti Novak Đoković, koji je trenutno u procesu oporavka od operacije koljena.

Međutim, Siner smatra da će se Đoković vratiti mnogo prije Olimpijskih igara u Parizu.

„Očekujem Đoković igra na Vimbldonu – ističe Italijan, mada su procjene lekara da je to veoma malo vjerovatno.- Njegov cilj je da se vrati na teren što je brže moguće i da će uspjeti to da ostvari već u Londonu. Bio bi veliki gubitak ne vidjeti ga tamo“.

Sledeći cilj biće mu opstanak na vrhu ATP liste što je duže moguće.

„Želim da vidim koliko mogu da bude gore, da vidim u kojim segmentima mogu da se popravim, da vidim kako ću igrati na travi, jer sam proše godine prošao kroz probleme – podsjeća da je u Den Bošu izugubio od Finca Rusuvuorija, pa se u Haleu predao Aleksandru Bubliku, da bi na Vimbldonu stigao do polufinala gde ga je Đoković savladao u tri seta.- Kada se popneš na jednu planinu, pojavi se sledeća na horizontu. Zato treba ići korak po korak“.

„Moji protivnici više neće imati šta da izgube protiv mene, dok ću ja imati sve da izgubim. To je emotivan dieo statusa prvog na svijetu i to mi se dopada. Moraću još više da radim kako bih imao nova rešenja na terenu i to će biti moj sledeći korak. Želim da postanem nepredvidljiv u igri“, zaključio je Janik Siner.