Ronaldo negira da je opsovao portugalskog trenera zbog zamjene

Ronaldo negira da je opsovao portugalskog trenera zbog zamjene

Kristijano Ronaldo je negirao da se zakleo selektoru Portugala Fernandu Santosu kada je zamjenjen tokom dramatičnog poraza od Južne Koreje na Svjetskom prvenstvu u petak sa 2:1, pošto su oba tima napredovala u Naredno kolo.

Ronaldo, kapiten Portugala, rekao je da su komentari koje je izneo kada je napustio teren u 65. minutu zapravo bili usmereni na jednog južnokorejskog igrača.

Portugalski mediji su objavili da je bivši igrač Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa, koji je prošlog meseca napustio engleski klub, osporio Santosa zbog odluke da ga zameni, koristeći vulgaran jezik prema treneru.

„Ono što se dogodilo bilo je prije moje zamjene, igrač Južne Koreje mi je rekao da brzo siđem. Rekao sam mu da ućuti jer nema ta ovlašćenja. Nije bilo nesporazuma (sa trenerom)“, rekao je Ronaldo, citirano je. portugalskih novinara.

Ovaj 37-godišnjak nastoji da izjednači portugalski rekord po većini golova na Svetskom prvenstvu koji je postigao Euzebio, koji je postigao devet 1966. u Engleskoj, jedinom turniru Svetskog kupa na kojem je igrao.

Ronaldo je prošle nedjelje postao prvi igrač koji je postigao gol na pet svjetskih prvenstava.

Santos, na pitanje novinara o incidentu sa zamjenom, takođe je rekao da je igrač iz Južne Koreje bio agresivan u komentarima prema petostrukom osvajaču Zlatne lopte.

„Video sam interakciju sa korejskim igračem i ne sumnjam u ono što se dogodilo“, rekao je Santos.

Ronalda je u velikoj meri držala odbrana Južne Koreje u poslednjoj pobedi Azijaca nad Portugalom koja je izbacila Urugvaj sa Svetskog prvenstva. Ali on je bio uključen u izjednačenje Južnokorejaca u 27. minutu kada ga je korner pogodio po leđima i pogodio Kim Jang-gvona.

Santos je napravio šest promena u ekipi koja je u ponedeljak pobedila Urugvaj, imajući u vidu rizik od suspenzije žutih kartona u sledećem kolu za koje se Portugal već kvalifikovao pre početka utakmice protiv Južne Koreje.

„Nezadovoljni smo. Želeli smo da prođemo kroz pobjedu, želeli smo da igramo dobar fudbal kako bismo nastavili da jačamo samopouzdanje“, rekao je Santos.

„Nećemo izgubiti samopouzdanje, ova grupa ima samopouzdanje, ali to je upozorenje, ozbiljno upozorenje. Možda bi neke pozitivne stvari mogle da dođu iz ove utakmice.“

On je čestitao Paulu Bentu, svom prethodniku na mestu portugalskog menadžera koji je sada zadužen za Južnu Koreju.

„Upravo sam ga zagrlio. Ja sam nesrećan, on je srećan. Ništa nisam pomogao, ali prijatelji su prijatelji, posao na stranu“, dodao je on.

Portugalija će, zauzevši prvo mesto u Grupi H, verovatno izbeći Brazil – verovatnog pobednika Grupe G – sa Srbijom, Švajcarskom ili možda Kamerunom u prvoj nokaut rundi.