Nikola Jokić biće proglašen za MVP NBA lige

Nikola Jokić biće proglašen za MVP NBA lige

Nikola Jokić iz Denver Nagetsa drugu godinu zaredom biće proglašen za najboljeg igrača NBA lige.

Srpski centar Nikola Jokić biće ove nedelje proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, prema izveštajima, drugu godinu zaredom zvezda Denver Nagetsa proglašena je za istaknutog igrača lige.

Sportska publikacija ESPN prenosi da će Jokića biti zvanično objavljeno da je dobio tu čast kasnije ove nedelje.

Nagrada stiže nakon što je Jokić, rođen u Somboru, popravio svoje nastupe na terenu od prošle sezone. U proseku je beležio rekord karijere od 27,1 poen po utakmici, kao i neverovatnih 13,8 skokova.

Takođe je pokupio 7,9 asistencija po utakmici; statistika koja ga svrstava na osmo mesto među svojim vršnjacima u NBA.

Zvijezda od 6 stopa 11 inča je takođe postala prvi igrač u istoriji NBA koji je zabeležio 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni.

Nagrada je tek 14. put u istoriji lige da je igrač više puta osvojio MVP, a takođe postaje drugi igrač koji ju je osvojio u uzastopnim sezonama nakon što je to isto uradio Giannis Antetokounmpo u sezoni 2018-19. Sezone 2019-20.

Jokićev uspeh je tim značajniji s obzirom na to da je uspeo bez pomoćnika zvezdinog špica Džamala Mareja koji je odsustvovao tokom cijele sezone jer se oporavlja od povrede prednjeg križa.

Majkl Džej Porter, još jedna zvijezda Nagetsa, takođe je bio ograničen na samo devet nastupa zbog problema sa leđima.

U međuvremenu, Antetokounmpo iz Milvoki Baksa ponovo je bio finalista u trci za MVP-a, kao i Džoel Embijd iz Filadelfija 76ersa.

Ostavite odgovor