Nejmar je napustio teren povrijeđen u meču PSŽ-a protiv Lila

Nejmar je napustio teren povrijeđen u meču PSŽ-a protiv Lila

Napadač PSŽ-a Nejmar je u nedelju primoran da napusti teren na nosilima nakon što je uvrnuo desni skočni zglob u teškoj pobedi protiv Lila od 4-3 u francuskoj ligi.

Nejmar se povredio na početku drugog poluvremena nakon što je brazilski napadač postigao drugi gol PSŽ-a pre pauze.

PSŽ je vodio sa 2-1 kada se Nejmar povredio nakon kontakta sa Bendžaminom Andreom iz Lila.

PSŽ se muči od početka godine, a zvezde Nejmar i Lionel Mesi nisu uspeli. Nejmar je bio na kraju oštrih kritika zbog uočenog nedostatka posvećenosti nakon što su francuski mediji objavili da je prisustvovao poker turniru i večerao u restoranu brze hrane dan nakon što je PSŽ izgubio od Bajerna iz Minhena sa 1-0 na Parku prinčeva u osmine finala Lige šampiona.

Nejmar, koji je oštetio isti skočni zglob na Svetskom prvenstvu u Kataru, doveo je PSŽ u vođstvo od 2:0 na kraju kolektivnog poteza koji se brzo razvijao i koji je takođe započeo, ubacivši loptu u praznu mrežu sa asistencije Vitinje.

Nejasno je da li će Nejmar moći da igra sledeće nedelje protiv Marseja u najvećoj utakmici francuskog fudbala.

„Uganuo je desni skočni zglob. On prolazi kroz testove kako bi saznao koliki je obim“, rekao je trener PSŽ Kristof Galtijer.

PSŽ je izgubio još jednog ključnog igrača protiv Lila, a Nuno Mendeš je otišao blizu granice od pola sata. Mendes, koji je igrao na levoj strani zadnje linije PSŽ-a protiv Lila, zamenjen je nakon sudara sa krilnim igračem Džonatanom Bambom. Galtier je rekao da Mendesova povreda ne izgleda ozbiljno.