Nejmar će se podvrgnuti operaciji desnog skočnog zgloba na kraju sezone

Nejmar će se podvrgnuti operaciji desnog skočnog zgloba na kraju sezone

Brazilski fudbaler Nejmar biće podvrgnut operaciji na kraju sezone na oštećenom desnom skočnom zglobu i biće van kuće do četiri meseca, saopštio je u ponedeljak francuski klub Pari Sen Žermen.

Nejmar će propustiti utakmicu PSŽ-a u Ligi šampiona u Bajernu iz Minhena u sredu i biće operisan narednih dana u bolnici u Dohi, saopštio je klub koji podržava Katar.

„Nejmar mlađi je predstavio nekoliko epizoda nestabilnosti desnog skočnog zgloba poslednjih godina“, naveo je PSŽ u saopštenju. „Posle njegovog poslednjeg uganuća 20. februara, medicinsko osoblje Pari Sen Žermena preporučilo je operaciju popravke ligamenata kako bi se izbegao veliki rizik od ponovnog uganuća. Svi konsultovani stručnjaci su potvrdili ovu neophodnost.”

Nejmar je poslednju povredu zadobio prošlog meseca u pobedi nad Lilom od 4-3 u francuskoj ligi. Takođe je povredio desni skočni zglob na prvom meču Brazila na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru, ali je mogao da se vrati kasnije na turniru.

Nejmar nije igrao sa PSŽ-om otkako je izbačen sa terena protiv Lila, ali njegovo odsustvo se poklopilo sa oživljavanjem njegovog tima pošto su Kilijan Mbape i Lionel Mesi podigli nivo poslednjih nedelja.

PSŽ iza Bajerna sa 1:0 uoči revanša osmine finala Lige šampiona.

Nije prvi put da brazilski napadač propusti važne utakmice sa PSŽ-om. Nejmar je izbačen sa terena zbog povreda stopala, prepona, rebara i skočnog zgloba otkako se pridružio klubu za rekordnih 222 miliona evra (269 miliona dolara) iz Barselone 2017.

Nejmar je 2018. godine zadobio povredu stopala pre važne utakmice Lige šampiona protiv Real Madrida. PSŽ je eliminisan od španskog kluba u šesnaestini finala.

Godinu dana kasnije, propustio je 16 finala protiv Mančester junajteda. Nejmar se ponovo povredio 2021. kada se PSŽ suočio sa Barselonom zbog povrede levog aduktora.