Liverpul 4-0 Mančester junajted: Poraz „ponižavajući“, kaže Ralf Rangnik

Liverpul 4-0 Mančester junajted: Poraz „ponižavajući“, kaže Ralf Rangnik

Privremeni menadžer Mančester junajteda Ralf Rangnik opisao je težak poraz njegove ekipe u Premijer ligi od Liverpula na Enfildu kao „ponižavajući“.

Liverpul je nadmašio svoje ogorčene rivale u pobjedi od 4-0 u utorak i osvojio prvo mesto u Premijer ligi.

Junajted, koji je propustio šansu da se izjednači sa četvrtoplasiranim Totenhemom u trci za mjesto u Ligi šampiona, pao je na šesto.

„To je sramotno, razočaravajuće, možda čak i ponižavajuće“, rekao je Rangnik.

„Posebno u prvom poluvremenu, jednostavno nismo bili dorasli tome“, rekao je Rangnik takođe za Ski Sports. „Nismo bili nigde.“

„Mogli smo da imamo zadnju liniju od šest ili sedam, ako prvo ne pokušavate da osvojite druge lopte, da ne govorimo o prvim loptama… bili smo drugi najbolji u svim relevantnim oblastima prvog poluvremena, a to je samo nije dovoljno dobro.

„Oni [Liverpul] su upravo pokazali kakav su kalibar. Nismo za to. Nismo dovoljno dobri da bismo osvojili bodove u utakmici protiv Liverpula.“

Upitan kako Junajted može da smanji zaostatak od Liverpula, on je dodao: „Moramo da prihvatimo da su sada šest godina ispred nas“.

„Kada je došao Jirgen Klop promenili su se u klubu i podigli ne samo tim, već i klub i grad na novi nivo. To je ono što treba da se desi sa nama u narednim prelaznim rokovima.

„Sigurno će biti rekonstrukcije, to je bilo očigledno u prve tri-četiri nedelje za mene. Za nas kao trenerski štab je krajnje neprijatno da sedimo ovde i imamo ovakvu konferenciju za novinare. Moramo samo da priznamo da jesu. bolje od nas.“

Ragnick je dodao: „Ako analizirate situaciju nije teško… za mene je jasno da će biti šest, sedam, osam, možda 10 novih igrača. Pre nego što potpišete te igrače morate biti svesni kako želite da igra.“

Mohamed Salah je postigao dva gola – okončavši sušu od osam golova za klub i državu – dok su domaćini još jednom pobedili Junajted, posle pobjede od 5-0 na Old Trafordu u oktobru.

Junajted ostaje tri boda iza Totenhema, odigravši jednu utakmicu više. Izjednačeni su sa predstojećim protivnikom Arsenalom, na petom mjestu, iako su Tobdžije odigrale dve utakmice manje.

„Navijači ne zaslužuju da igramo na ovaj način“, rekao je vezista Junajteda Bruno Fernandes za Skaj sport. „Oni zaslužuju više od nas. Ovako kako ostaju i aplaudiraju nam, zaslužuju više. Moramo da podignemo nivo više.

„Liverpul je spreman za titulu, mi nijesmo. Nema potrebe da budem ovde da govorim o razlici u nivou.

„Moramo da pogledamo sebe od vrha do dna i shvatimo šta ne valja. Takmičimo se do kraja. Niko ne može da se spusti i pomisli da je gotovo. Imamo za šta da se borimo.

Tokom utakmice, pristalice oba kluba pridružile su se minutnim aplauzom u znak podrške Kristijanu Ronaldu iz Mančester junajteda i njegovoj porodici nakon smrti njegovog dječaka.
‘Liverpul na ivici prave veličine’

Izrazita pobeda odnela je ekipi Jirgena Klopa dva boda od branioca titule Mančester sitija, koji može da povrati pol poziciju kada se u srijedu suoči sa Brajtonom.

Na putu do poslednjih nedelja sezone, Redsi, koji su već osvojili Karabao kup, ostaju u potrazi za neviđenim četvorkom za engleski klub.

Ovaj najnoviji prikaz učinio ih je prvim klubom koji je postigao najmanje osam golova u Premijer ligi protiv rivala Junajteda u jednoj sezoni.

„Nisam ovde da ponižavam protivnike – uradili smo ono što smo morali“, rekao je Klop. „United nije u dobrom trenutku, ali za naše navijače to je bio veliki trenutak i zaslužuju svako malo radosti. Večeras su dobili mnogo radosti.

„Uživao sam večeras. Ne očekujem da ćemo 95 minuta biti u potpunosti zaduženi za igru, ali 70 minuta smo bili glavni, a 20 minuta, dok Junajted nije bio glavni, oni su nam pravili probleme. „

Govoreći za Ski Sports, bivši vezista Liverpula Grem Sunes rekao je: „Ovo je fantastičan tim Liverpula i oni su na ivici prave veličine. Ovo je najveća utakmica u engleskom fudbalu i Liverpul je bio senzacionalan.“
izvor BBC

Ostavite odgovor