Kirgios rešio pravni spor sa navijačem Vimbldona koga je optužio da je pijan

Kirgios rešio pravni spor sa navijačem Vimbldona koga je optužio da je pijan

Nik Kirjos se izvinio obožavateljici koju je optužio da je bio „pijan“ tokom svog poraza u ovogodišnjem finalu Vimbldona i donirao 20.000 funti (22.750 dolara) u dobrotvorne svrhe po njenom izboru nakon sudskog slučaja.

Kirjos, poznat po svojim ispadima, požalio se sudiji tokom meča protiv Novaka Đokovića u julu, rekavši da je navijač razgovarao sa njim tokom poena.

Na pitanje sudije da identifikuje navijača, Kirjos je rekao: „Ona sa haljinom, ona koja izgleda kao da je popila oko 700 pića, brate!“

Ana Palus je rekla da ju je 27-godišnji Australijanac oklevetao iznevši „nepromišljenu i potpuno neosnovanu tvrdnju“ i pokrenula sudski postupak u avgustu, dodajući da će svaka odšteta koju dobije biti donirana u dobrotvorne svrhe.

Kirgios se izvinio u izjavi koju je britanskim medijima objavio Knight Temple Lav, koji je zastupao Palusa.

„Rekao sam sudiji da mi je navijačica, za koju sada znam da je Ana Palus, odvlačila pažnju tokom meča, verujući da je pijana“, naveo je Kirgios u saopštenju.

„Prihvatam da je to uverenje bilo pogrešno i izvinjavam se.

„Da bih se iskupio, donirao sam 20.000 funti dobrotvornoj organizaciji Great Ormond Street Hospital Chariti, dobrotvornoj organizaciji koju je izabrala gospođa Palus. Neću ponovo da komentarišem ovu stvar.“

Posle godina neuspeha, Kirjos je imao sjajnu formu u drugoj polovini 2022. godine, osvojio je titulu u Vašingtonu i stigao do svog prvog grend slem finala u singlu na Vimbldonu i četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD.