Gordana Džaković najbolja mlađa kadetkinja u Evropi

Gordana Džaković najbolja mlađa kadetkinja u Evropi

Na Evropskom tekvondo prvenstvu za mlađe kadete održanom u Bukureštu 5. novembra, članovi TKD Durmitor -Vrhnika, jedanaestogodišnja Gordana Džaković i njen klupski drug Viktor Golubović, sa trenerom Zinedinom Bećovićem, osvojili su dvije medalje, piše RTCG.

Džaković je postala šampion Evrope poslije tri pobjede osvajanjem zlatne medalje, a Golubović je osvojio bronzanu medalju.

Na prvenstvu pod okriljem Evropske tekvondo unije i u organizaciji Rumunske tekvondo federacije su učestvovale 23 zemlje.

„Konkurencija je bila jaka ali su se naši takmičari dobro borili i ovo je jediina zlatna medalja crnogorskih takmičara sa ovog Evropskog prvenstva. To su djeca koja dolaze redovno na treninge i žele da nauče i takmiče se. Ovo je osma zlatna medalja Džakovićke i prva evropska a druga evropska medalja Goluboviću“, rekao je trener Bećović

Sada im predstoji Balkansko prvenstvo u decembru.

„Od 1. januara njih dvoje ulaze u kadete gdje će se boriti na više turnira G/E klase za kadetske bodove za svjetska i evropska kadetska prvenstva“, kazao je Bećović.