SP: Argentina pobedila Hrvatsku sa 3:0 i plasirala se u finale

SP: Argentina pobedila Hrvatsku sa 3:0 i plasirala se u finale

Dva gola oštrog napadača Hulijana Alvareza i jedanaesterac Lionela Mesija doneli su Argentini pobedu od 3:0 nad Hrvatskom, drugoplasiranim iz 2018. u prvom polufinalu Svetskog prvenstva u utorak, čime je postavila sjajan primer. sastanak sa Francuskom ili Marokom u nedelju.

Mesi je doveo Argentinu u vođstvo penalom u 34. minutu nakon što je golman Dominik Livaković sapleo Alvareza dok je ovaj jurio jednostavnu dugačku loptu, a napadač Mančester sitija je zatim jurio sa 50 metara, nekako zadržavši posed preko dva skoka dok su odbrambeni igrači pokušavali da ga savladaju, da bi ubacili u drugi pet minuta kasnije.

Hrvatska, koja je u poslednja dva kola došla sa leđa da pobedi Japan i Brazil na penale, pokušala je da uzvrati u drugom poluvremenu, ali njihov uredni pas nije uspeo da otvori nijednu pravu pukotinu u odlučnoj odbrani Argentine.

Mesi je zatim oživeo, pokazujući očaravajuću kontrolu da ode do linije i povuče loptu nazad da bi Alvarez ubacio treći posle 69 minuta i zaključio pobedu.