Komičar i glumac Adam Sandler će dobiti nagradu Mark Tvain za 2023

Komičar i glumac Adam Sandler će dobiti nagradu Mark Tvain za 2023

Tokom godina, nagrada Mark Tven za američki humor otišla je u ruke takvih svetila kao što su Ričard Prajor, Karl Rajner, Vupi Goldberg, Bili Kristal, Džordž Karlin i Elen Dedženeres. Sledeće godine ide momku koji nas je naterao da krenemo kao Hepi Gilmor.

Centar za scenske umetnosti Džona F. Kenedija saopštio je u utorak da će Adam Sandler primiti prestižnu nagradu na svečanosti 19. marta.

„Adam Sandler je zabavljao publiku više od tri decenije svojim filmovima, muzikom i svojim stažom kao omiljeni član glumačke ekipe obožavalaca u ‘SNL-u’“, rekla je predsednica Kenedi centra Debora F. Ruter u izjavi. „Adam je stvorio likove koji su nas naterali da se smejemo, plačemo i plačemo od smeha.

Ovaj 56-godišnji glumac-komičar, koji je ove godine glumio u dobro prihvaćenoj Netflik košarkaškoj drami-komediji „Hustle“, napravio je listu smešnih filmova, poput „Srećni Gilmor“, „Bili Medison“, „Odrasli ,“ „Veliki tata“, „Najduže dvorište“ i „Voterboi“.

Njegova uloga Hauarda Ratnera u filmu „Uncut Gems” donela je Sandleru nekoliko nominacija i nagrada, uključujući osvajanje Nacionalnog odbora za reviziju i nagradu Independent Spirit.