Utakmica Arsenala i PSV-a u Londonu je održana uoči kraljičine sahrane

Utakmica Arsenala i PSV-a u Londonu je održana uoči kraljičine sahrane

 UEFA je u ponedeljak odložila domaću utakmicu Arsenala u Ligi Evrope ove nedelje zbog ograničenih policijskih resursa dostupnih nakon smrti kraljice Elizabete Druge.

Klub iz severnog Londona trebalo je da ugosti PSV Ajndhoven u četvrtak, kada će se grad pripremati za državnu sahranu 19. septembra.

UEFA je saopštila da je odlaganje „zbog ozbiljnih ograničenja policijskih resursa i organizacionih pitanja u vezi sa tekućim događajima oko nacionalne žalosti“ za kraljicom.

UEFA je u nedelju pristala da odloži utakmicu Lige šampiona između Rendžersa i Napolija za jedan dan do srede zbog policijskih problema u Škotskoj. Navijači italijanskog kluba pozvani su da ne putuju u Glazgov kako bi pomogli da se dodatno ograniči potražnja za javnim uslugama.

UEFA i Arsenal se suočavaju sa izazovima u odlaganju utakmice zbog gužve izazvane Svetskim prvenstvom koje se igra u novembru i decembru u Kataru.

Arsenal nema jasne datume sredine nedelje pre nego što bi se grupe Lige Evrope završile 3. novembra, dok je žreb osmine finala zakazan za 7. novembar.

Domaće utakmice širom Evrope moraju prestati do 13. novembra kada igrači izabrani za 32 reprezentacije na Svetskom prvenstvu moraju da budu pušteni u svoje nacionalne timove.

Arsenal je igrao prvu utakmicu u Ligi Evrope u Švajcarskoj kada je prošlog četvrtka zvanično objavljena smrt 96-godišnje kraljice. Timovi Arsenala i Ciriha održali su minut ćutanja na terenu pre nego što je počelo drugo poluvreme u Sent Galenu.

Nakon što je sav fudbal u Engleskoj odložen za vikend, utakmice bi trebalo da se nastave u utorak.