Više od 100 prekršaja kod prevoznika čiji se autobus prevrnuo u Bugarskoj

Više od 100 prekršaja kod prevoznika čiji se autobus prevrnuo u Bugarskoj

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije utvrdilo je tokom nadzora prevoznika, čiji se autobus sa srpskim turistima prevrnuo 14. avgusta u Bugarskoj, kada je povredjeno 28 srpskih državljana, više od 100 prekršaja za koje je predvidjena ukupna novčana kazna od gotovo četiri miliona dinara, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, 99 prekršaja otkriveno je kod pravnog lica vlasnika vozila, jer su utvrdjeni prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, za koje je predvidjena novčana kazna od 3,51 milion dinara i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji posjeduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrdjena su još četiri prekršaja iz istog zakona, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga ukupne novčane kazne od 420.000 dinara, a podnet je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz djece, dodaje se u saopštenju.