Policijska akcija protiv Ronalda otkrivena nakon incidenta sa dječakom navijačem

Policijska akcija protiv Ronalda otkrivena nakon incidenta sa dječakom navijačem

Kristijana Ronalda je policija zvanično opomenula nekoliko mjeseci nakon incidenta u kojem je razbio telefon iz ruke autističnom dječaku dok je napustio teren Gudison parka posle poraza Mančester junajteda u gostima od Evertona u aprilu rezultatom 1:0.

Izgledalo je da Portugalac nije imao problema sa mladićem koji je pokušavao da ga fotografiše dok je izlazio sa terena, a video snimak pokazuje kako 37-godišnja zvezda udara dijete po zglobu.

Ronaldo je kasnije ispitan od strane policije ranije ovog mjeseca pod oprezom u vezi sa navodnim napadom i nanošenjem krivičnog dela, tokom kojeg je razbijen telefon 14-godišnjeg Džejkoba Hardinga. Takođe je saopšteno da je navijač zadobio lakšu povredu zgloba.

A u saopštenju koje je u srijedu izdala policija Merzisajda, oni su potvrdili da je čovek koji odgovara Ronaldovom opisu intervjuisan uz oprez. „Možemo da potvrdimo da je 37-godišnji muškarac dobrovoljno prisustvovao i da je bio oprezan u intervjuu u vezi sa navodima o napadu i krivičnoj šteti“, rekli su oni.

„Optužba se odnosi na incident posle fudbalske utakmice Evertona protiv Mančester junajteda na Gudison parku u subotu 9. aprila. „Stvar je rešena uz uslovni oprez. Stvar je sada završena.”

Podrazumeva se da je Ronaldo pristao da plati finansijsku nadoknadu porodici Harding zbog njegove uloge u incidentu.

Sara Keli, majka žrtve, rekla je medijima da je njen sin, koji je navijao za Everton, takođe bio veliki navijač Ronalda i da je svađa pokvarila inače prijatnu priliku.

„U punom radnom vremenu, igrači Junajteda su počeli da odlaze“, rekla je ona. „Bili smo odmah pored tunela – moj sin je bio tamo, sve ih je snimao. Ronaldo je tada samo prošao pored, strašnog, užasnog temperamenta, i razbio mu telefon iz ruke.

„Po modrici se vidi da je stupio u kontakt. Plakala sam, bila sam potresena, Džejkob je bio u potpunom šoku – autističan je i takođe ima dispraksiju, tako da nije shvatio šta se dešava dok se nije vratio kući. Zaista je uznemiren i to ga je odložilo da ponovo ide na utakmicu. Imali smo apsolutno briljantan dan do tih poslednjih nekoliko sekundi.

„On je idol. Da, on nije iz Evertona, ali Ronaldo je veliki igrač. Moj sin je uvek bio kao ‘Ronaldo će biti tamo’ – on je ikona. Razumeo bih da mu je Džejk mahao u lice, ali nije. On je autističan dečak i napao ga je fudbaler, tako ja to vidim kao mama.”

Ronaldo je ubrzo nakon toga pomenuo incident na društvenim mrežama i rekao da bi želeo da se iskupi u ime „fer-pleja i sportskog duha“.

„Nikada nije lako nositi se sa emocijama u teškim trenucima kao što je ovaj sa kojim se suočavamo“, napisao je on na Instagramu. „Ipak, uvek moramo da budemo s poštovanjem, strpljivi i da budemo primer svim mladima koji vole lepu igru.

„Želeo bih da se izvinim zbog svog ispada i, ako je moguće, želeo bih da pozovem ovog navijača da pogleda utakmicu na Old Trafordu u znak fer-pleja i sportskog duha. ”

Ovu ponudu su, međutim, odbili Jakov i njegova porodica. „Kako ja to vidim, ako bi ga neko napao na ulici, a zatim zamolio da idemo okolo na večeru, ne bismo. Samo zato što je Kristijano Ronaldo, zašto bismo to uradili? “ rekla je. Kao da mu dugujemo uslugu, ali žao mi je, nismo. To je u rukama policije.“