Vulin smatra da posjeta Abazovića nije istorijski momenat, ali da je dobrodošao u Srbiju

Vulin smatra da posjeta Abazovića nije istorijski momenat, ali da je dobrodošao u Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocjenio je da nedavna posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića Srbiji ne predstavlja nikakav istorijski momenat, da je on dobrodošao u Srbiju, ali da bi mu bilo drago da vidi da Crna Gora jednom povuče neki potez koji nije antisrpski, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a prenosi Pobjeda.

Govoreći o zadržavanju crnogorskih poslanika na graničnim prelazima sa Srbijom, Vulin navodi da se ta mjera odnosi na one koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

-Te mjere nikada nisu bile primijenjene na građane Crne Gore, koji su u Srbiji dobrodošli, već na poslanike koji su glasali da je Srbija genocidna država. Sram ih bilo, i ne znam šta traže u Srbiji. Ne znam kako ih nije sramota da dođu na Vračar da obilaze svoje stanove i da vide hoće li još nešto kupiti u, kako oni misle, odvratnoj genocidnoj državi koja je napravila genocid u Srebrenici. Sram ih bilo, žao mi je što dolaze u Srbiju i što se prave kao da ništa nisu glasali i uradili-, kazao je Vulin.

Dodaje i da ga Vučić nije molio, već je izdao naređenje o prestanku zadržavanja crnogorskih poslanika.

-On je predsjednik svih Srba, a ja kao ministar unutrašnjih poslova sam dužan da slušam i poštujem odluke predsjednika svih Srba. Ovo je organizovana i uređena država, nismo mi Crna Gora“, kazao je Vulin, stoji u saopštenju srpskog MUP.a.

Dodaje i da su se svaki put, kada su dolazili i zadržani na granici sa Srbijom i kada je na njih primijenjena mjera, crnogorski poslanici pozivali na veze, uticaje, navodeći kako su moćni i uticajni u Srbiji.

Vulin je ponovio da je sramno što je crnogorski parlament, kako kaže, izglasao da je Srbija genocidna tvorevina.

-Parlament Albanije nije glasao za to da je Srbija genocidna, a vi ste glasali za to. I onda dođete na Vračar ne biste li obišli deset stanova, ili kupili jedanaesti-, rekao je Vulin.

Naglasio je da Srbija i Crna Gora treba da imaju dobre odnose, da je puno Srba u Crnoj Gori i građana Crne Gore u Srbiji i da dvije države treba da imaju najbolje moguće odnose.

-Ali ne možemo se praviti da je to nešto previše srdačno i da će Crna Gora na prvoj krivini, bude li trebalo nešto loše da se desi Srbiji, uraditi baš to što se od nje traži. Ne sumnjajte da će ovi što su glasali za Rezoluciju o Srebrenici, a toliko im je stalo da uđu u Srbiju sa diplomatskim pasošem, opet glasati protiv Srbije gdje god budu mogli-, zaključio je Vulin.