Živković: Poslije 11. juna ponovo ćemo biti dio vlasti

Živković: Poslije 11. juna ponovo ćemo biti dio vlasti

Siguran sam da ćemo poslije 11. juna ponovo biti sastavni dio vlasti koja će dinamizirati ekonomski razvoj Crne Gore, poručio je v.d. predsjednika DPS-a Danijel Živković.

Predstojeći parlamentarni izbori osim što nose jak predznak državnog karaktera, i te kako su značajni za ukupan ekonomski razvoj Crne Gore, a posebno za realizaciju kapitalnih projekata na sjeveru naše države”, poručio je v.d. predsjednika Danijel Živković tokom svoje jučerašnje posjete opštinskim odborima DPS-a u Mojkovcu i Kolašinu.

On je rekao da su projekti koji su u vrijeme izvršne vlasti DPS započeti, u posljednje dvije i po godine zaustavljeni.

“Vidjeli ste kako su svi projekti koje smo započeli u prethodnom periodu do 2020. godine u posljednje dvije i po godine potpuno obustavljeni! Završena je dionica auto-puta do Mateševa i njome se hvale, iako su nekad žestoko napadali ovaj projekat. Skoro sve ostalo – stoji. Stoga, moramo da završimo započete projekte! To smo mi započeli, ali smo bili prekinuti. Realizacija ovih projekata potpuno eliminiše najveći problem ovog regiona – nezaposlenost”, rekao je Živković.

On je ukazao na činjenicu da su nakon dolaska na vlast politički oponenti rekli da ništa ne valja što je dosad rađeno.

“A mi ih pitamo – šta ste vi napravili, šta ste izgradili, koga ste zaposlili sem svoju rodbinu i prijatelje? Zbog čega stoji najvažniji projekat, ne samo sjevera nego i Crne Gore – valorizacija planine Bjelasice? Projekat koji determiniše dalji razvoj Mojkovca, Kolašina, Bijelog Polja, Berana i Andrijevice! Koliko se kasni sa otvaranjem Đalovića pećine, završetkom puta Kolašin – Berane, izgradnjom kolektora, deponija i obaloutvrda u svim opštinama, itd”, jasan je Živković.

U nastavku razgovora sa prisutnim građanima i aktivistima DPS, kojima je nastavio svoj intenzivni rad posvećen partijskim aktivnostima nakon preuzimanja funkcije v.d. predsjednika, Živković je konstatovao da je Demokratska partija socijalista uvijek bila najjači politički subjekt na sjeveru Crne Gore, te ukazao da je na novoj generaciji političara da tu podršku zadrži i još je više osnaži.

“I sam živim na sjeveru Crne Gore, i znam šta su potrebe ovog regiona. Ovih dana razgovaram sa građanima, razmjenjujemo ideje, slušam i pohvale a i zamjerke na ono što smo dosad radili. Ja sam ubijeđen da je naš program za sjever bolji od svih drugih. Da je do 2020. godine urađeno mnogo na izgradnji infrastrukture, obrazovnih, kulturnih i sportskih objekata. Siguran sam da ćemo poslije 11. juna ponovo biti sastavni dio vlasti koja će dinamizirati ekonomski razvoj Crne Gore! Realizacija ovih projekata je svakako sa naše strane neupitna. Zato vjerujem da građani to razumiju, i da je podrška našoj politici za nastavak i realizaciju kapitalnih projekata, privlačenje novih investitora i povećanje standarda građana na realnim osnovama“, zaključio je Živković.