Milović: Optužbe dolaze od onih za koje EK govori da su skrenuli državu sa evropskog puta

Milović: Optužbe dolaze od onih za koje EK govori da su skrenuli državu sa evropskog puta

Optužbe da se vraćaju norme koje favorizuju organizovani kriminal su dio neuspješne političke kampanje i kao takve potpuno neosnovane, a dolaze od onih za koje Evropska komisija (EK) jasno govori da su skrenuli državu sa evropskog puta i bavili se jeftinim populizmom, bez vidljivih rezultata, rekao je ministar pravde Andrej Milović.

Milović je na društvenoj mreži Iks napisao da je svaki predlog zakona u okviru seta „IBAR zakona“ rađen u saradnji sa EK, Venecijanskom komisijom, ekspertima Savjeta Evrope, Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT) i drugim organima.

„Predložena rješenja prošla su kroz rigorozan proces revizije i odobrenja od strane relevantnih međunarodnih institucija, osiguravajući da su u potpunosti usklađeni sa najboljim praksama i standardima EU, i kao takva dobila zeleno svjetlo od EK da mogu na usvajanje u Skupštinu“, napisao je Milović.

Svaki predlog zakona u okviru seta „IBAR zakona“ rađen je u saradnji sa Evropskom komisijom, Venecijanskom komisijom, ekspertima Savjeta Evrope, SDT i drugih organa.