Milojko za Janka, Janko za statut i počupaće Jakova

Milojko za Janka, Janko za statut i počupaće Jakova

Zna Milojko Spajić na koga može tvrdo da se osloni. I kada je riječ o partiji i o mimoilaženjima sa drugim liderom pokreta Evropa sad Jakovom Milatovićem. Svakako iskusni svjetski pustolov Mickej oslonio se na svog najboljeg i nerazdvojnog partijskog druga iz zavičaja Janka Odovića, čovjeka modernih uzusa. A Janko sigurna ruka i čovjek od konkretnog djelanja nije časio časa da bude od ruke drugu iz zavičaja.

Otkako se Milatović nakon nekoliko lovačkih epizoda Spajića izvinio javnosti i u ime pokreta Evropa sad i u ime Milojkovo, postalo je jasno da je tamo pukla tikva. Sve dok Milatović nije pobijedio na posljednjim predsjedničkim izborima, i to na temelju drastično drugačijeg narativa od Milojkovog i uz presudnu pomoć stranaka koje ne bi podržale Milojka, ambiciozni, razdragani i razmahani članovi predsjedništva PES – a bili su na muci za koga da se odluče. Na čiju stranu da stanu.

Sada je situacija mnogo pipavija. Znaju to i Janko i Milojko. Vješti su u pipavim prilikama. Zato Janko, tvrdo se držeći statuta partije, žuri da večeras zakaže i održi glavni odbor PES – a, uprkos zahtjevu drugog lidera stanke Milatovića da se sjednica zakaže za sjutra jer on danas nije u Podgorici. Da bi Janko i Milojko mimo Jakova progurali svoj naum da Milojko nosi izbornu listu na sljedećim parlamentarnim izborima.

To će, računa Janko, pokolebati određeni broj mlađanih članova glavnog odbora pa će stati uz njihovu tvrdu struju u stranci.

Liči ovo na devedesete kada se cijepao DPS. Samo se valja nadati da Milatović neće ispasti Bulatović.