Krapović sa Rodićem: Crna Gora posvećena kredibilnom članstvu u NATO i očuvanju dobrosusjedskih odnosa

Krapović sa Rodićem: Crna Gora posvećena kredibilnom članstvu u NATO i očuvanju dobrosusjedskih odnosa

Crna Gora, kao punopravna članica Alijanse, posvećena je kredibilnom članstvu u NATO, kao i očuvanju dobrosusjedskih odnosa, uz zalaganje za uzajamno poštovanje nacionalnih odluka i njegovanje političkog dijaloga.

To je kazao ministar odbrane Dragan Krapović tokom susreta sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori, Nebojšom Rodićem.

Krapović je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, u razgovoru sa Rodićem istakao očekivanje da će se odbrambena saradnja sa Srbijom temeljiti na obostranoj spremnosti za aktivan doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

„On je istakao da je Crna Gora, kao punopravna članica Alijanse, posvećena kredibilnom članstvu u NATO, kao i očuvanju dobrosusjedskih odnosa, uz zalaganje za uzajamno poštovanje nacionalnih odluka i njegovanje političkog dijaloga. Ministar je informisao sagovornika da je Crna Gora posvećena EU integracijama i nepokolebljiva u ispunjavanju neophodnih uslova za pristupanje EU. Krapović je ukazao i na važnost Berlinskog procesa koji je, kako je dodao, ključan za jačanje regionalne saradnje i dalje reforme usmjerene na usklađivanje nacionalnih propisa sa EU regulativama“, piše u saopštenju.

Rodić je, dodaje se, izrazio uvjerenje da će saradnja sa Ministarstvom odbrane Crne Gore ići u smjeru revitalizacije bilateralnih odbrambenih odnosa, uz obostrano zalaganje za definisanje novih modaliteta saradnje i međusobno uvažavanje nacionalnih potreba i prioriteta.

„Ambasador je ukazao i na značaj regionalnih inicijativa za jačanje međusobnog povjerenja i promovisanje aktivnog doprinosa zemalja Zapadnog Balkana evropskoj bezbjednosti. Sagovornici su naglasili oblasti u kojima je moguće osnažiti odbrambenu saradnju u narednom periodu, te istakli obostranu spremnost za unaprjeđivanje dobrosusjedskih odnosa“, zaključuje se u saopštenju.