Musk izdaje upozorenje o svom „samoubistvu“

Musk izdaje upozorenje o svom „samoubistvu“

Vlasnik Tvitera Elon Musk potvrdio je u subotu da „nema samoubilačke misli“. Biznismen je to rekao dok je izložio detalje o tome kako je platforma društvenih medija ugušila širenje priče o laptopu Hantera Bajdena uoči američkih predsjedničkih izbora 2020.

„Ako sam počinio samoubistvo, to nije stvarno“, rekao je Mask tokom strima uživo pod nazivom „Elon Musk nam se ponovo pridružuje uživo – #TvitterFilesLive Coverage“.

Naslov se odnosi na „Tvitter fajlove“, ime koje je Musk dao nekadašnjoj privatnoj komunikaciji među bivšim rukovodiocima platforme tokom izbora 2020.

Musk je upozorio svoje sledbenike da će fajlovi koji prikazuju Tviter-ovo suzbijanje priče o „laptopu iz pakla“ Hantera Bajdena biti otkriveni tokom događaja, a stotine hiljada je bilo uključeno da čuju šta je novi vlasnik platforme imao da kaže o rukovanju njegovih prethodnika. skandala.

Uz pomoć novinara Meta Taibbija, Mask je objavio interne dokumente u kojima je detaljno opisano kako su rukovodioci Tvitera u dosluhu sa američkim vladinim agencijama da ponište vesti o laptopu koji pripada Hanteru Bajdenu, sinu tadašnjeg predsedničkog kandidata Džoa Bajdena. Uređaj se pojavio u radionici za popravku u Delaveru prepunom inkriminišućih e-poruka.

Tri nedelje pre izbora, Njujork post je objavio priču o fajlovima preuzetim sa laptopa. Izlaganje je uključivalo mejlove o poslovima porodice Bajden u Ukrajini, između ostalog.

Tviter je u to vreme suspendovao nalog Njujork posta i zabranio korisnicima da dele linkove do priče, uz obrazloženje da je prekršila njenu kontroverznu politiku „hakovanih materijala“.

Prenos uživo na Tvitter Spaces nije bio prvi put da se Musk našalio na račun svoje potencijalno prerane smrti. U maju je rekao pratiocima da je „bilo lepo znati te“ u slučaju da „umre pod misterioznim okolnostima“. ”

Milijarderove komentare o „samoubilačkim mislima“ neki su videli kao reakciju na iznenadnu i neočekivanu smrt pionira antivirusa i multimilionera Džona Mekafija, koji je umro u španskom zatvoru prošle godine nakon što je na sličan način izjavio da nije samoubilački i da ako je ispostavilo se da je mrtav, to bi bila uvreda.