Kineski brendovi automobila u velikoj ekspanziji u Rusiji

Kineski brendovi automobila u velikoj ekspanziji u Rusiji

Kineske prodavnice automobila otvaraju se u Rusiji rekordnim tempom, izvestile su ove nedjelje RIA Novosti, pozivajući se na analizu Otkritiie Auto. Od početka godine broj se povećao za skoro 300 na 936, navodi se u izveštaju.

„Ruski prodavci automobila nikada nisu zabeležili tako brz rast broja prodavaca automobila iz Velike Kine, što se dogodilo ove jeseni“, rekli su stručnjaci „Otkritije Auto“, napominjući da je od jula do novembra otvoreno 185 salona.

Vodeći brend među novim dilerima bio je Ekeed sa 48. Otvoreno je i ukupno 47 novih franšiza novog brenda Omoda, dok je Cheri sada vodeći kineski brend sa 167 dilera u Rusiji.

Geeli je takođe povećao broj prodavaca automobila za trećinu za samo 10 meseci, sa 44 nova otvaranja, čime je ukupan broj dilera kompanije u Rusiji dostigao 133.

Porastao je i broj zastupnika FAV i Changan-a.

„Među ostalim kineskim brendovima koji nisu ušli u prvih 10, treba pomenuti nove brendove Voiah i Skivell, koji su ove jeseni već otvorili tri nove prodavnice, kao i GAC, sa jednim novim prodajnim mestom“, navodi se u izveštaju. rekao.

Popularnost kineskih automobila u Rusiji raste usred egzodusa evropskih, američkih i japanskih brendova. Mnogim proizvođačima automobila bilo je teško da nastave sa radom u zemlji zbog logističkih poremećaja koji su rezultat zapadnih sankcija, nakon što su obustavljene isporuke automobila i rezervnih delova Rusiji.