Serena Vilijams i Luis Hamilton pridružuju se Brotonovoj ponudi za kupovinu Čelsija

Serena Vilijams i Luis Hamilton pridružuju se Brotonovoj ponudi za kupovinu Čelsija

Bivša teniska teniserka sveta Serena Vilijams i sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton pridružili su se ponudi Martina Brotona za kupovinu premijerligaškog kluba Čelsi, prenosi Rojters.

Konzorcijum bivšeg predsjednika Liverpula Brotona uključuje predsjednika Svetske atletike Sebastijana Koua i bogate investitore iz celog svijeta, za koje grupa kaže da svi žele da zadrže najviši status Čelsija.

Veterani privatnog kapitala Džoš Haris i Dejvid Blicer, koji poseduju sportske timove, uključujući Filadelfija 76erse iz Nacionalne košarkaške asocijacije, takođe podržavaju Brotonovu ponudu.

Vilijams i Hamilton su obećali procenjenih 10 miliona funti (13,06 miliona dolara) svaki za ponudu, izvestio je Skaj Sports.

Hamiltonovi predstavnici su kasnije potvrdili da se 37-godišnjak pridružio Brotonovoj ponudi, ali su rekli da finansijske brojke navedene u izveštaju nisu tačne, ne otkrivajući nikakve detalje.

Vilijams je već investitor u losanđeleski Angel Citi FC, koji igra u Nacionalnoj ženskoj fudbalskoj ligi.

Konačne ponude za klub, koji je vlasnik Roman Abramovič stavio na prodaju nakon ruske invazije na Ukrajinu pre nego što je britanska vlada uvela sankcije oligarhu, podnete su ranije ovog meseca.

Drugi u užem izboru za kupovinu engleskog premijerskog kluba su suvlasnik LA Dodžersa Tod Boehli i suvlasnik Boston Seltiksa Stiv Paljuka.

Konzorcijum koji predvode vlasnici Čikago Kabsa, porodica Rikets, povukla se iz takmičenja. Prodaju kluba nadgleda američka banka Raine Group.

Ostavite odgovor