Sainz će se takmičiti za Ferari do 2024

Sainz će se takmičiti za Ferari do 2024

Španac Karlos Sainz će se takmičiti za Ferari u Formuli jedan najmanje do kraja sezone 2024, saopštio je tim u četvrtak.

Ovaj 27-godišnjak, koji je 2021. prešao iz Meklarena u Ferari kao zamjena za četvorostrukog svijetskog šampiona Sebastijana Fetela, završio je peti u ukupnom plasmanu i pomogao Ferariju da obezbedi treće mijesto u konstruktorskoj borbi u svojoj debitantskoj sezoni.

Uživao je u dobrom startu u sezoni 2022, i treći je u poretku vozača nakon podijuma na prve dve trke sezone u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji.

Nije uspio da završi na Velikoj nagradi Australije, pao je ubrzo nakon starta.

„Uvek sam govorio da nema boljeg tima za koji bih se takmičio i posle više od godinu dana sa njima, mogu da potvrdim da je nošenje ovog trkačkog odela i predstavljanje ovog tima jedinstveno i neuporedivo“, rekao je Sainz u izjavi.

„Vjerujem da imamo najbolji vozački par u Formuli 1, tako da je, sa svakom prolaznom trkom, izgledalo potpuno prirodan korak da se produži Karlosov ugovor, čime se obezbeđuje stabilnost i kontinuitet“, rekao je direktor tima Matija Binoto.

„U svom dosadašnjem radu u timu, pokazao je da ima talenat koji smo očekivali od njega, dajući impresivne rezultate i maksimalno iskoristivši sve prilike.

Sainzov timski kolega Šarl Leklerk pobjedio je u dvije od prve tri trke, dok je u drugoj završio kao drugi i ima prednost od 34 boda u prvenstvu.

Ferari, koji je poslednji put osvojio titulu 2008. i nije uspeo da pobedi u trci 2020. i 2021. godine, takođe vodi na tabeli konstruktora sa 39 bodova od šampionskog Mercedesa.

Velika nagrada Emilije Romanje u Imoli ovog vikenda, četvrto kolo od 23, je domaća za Ferari na italijanskoj stazi nazvanoj po osnivaču kompanije Encu i sinu Dinu.

izvor Rojters

Ostavite odgovor