DPS: Svakome je jasno, gdje je Abazović tu je i kriminal

DPS: Svakome je jasno, gdje je Abazović tu je i kriminal

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je večeras da je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović uhvaćen u lažima i da sada pokušava da se vadi.

„Abazovićeva poruka da tužilaštvo treba naknadno da utvrdi vjerodostojnost falsifikovanih transkripta, na osnovu kojih je on prethodno lansirao aferu, ispisao optužnicu u javnosti i presudio, je licemjerna i bezobrazna“, ističe se u nepotpisanom saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da „u svom revanšističkom pohodu, čiji je krajnji cilj da se zadrži na vlasti, i sebe prikaže kao ugroženog borca protiv kriminala, Abazović zaboravlja da ga činjenice demantuju, jer je mnogo bliži imidžu osobe povezane sa kriminalcima“.

„Čak toliko bliskog i intimnog sa škaljarskim kriminalnim klanom da ga od milošte zovu „brat Abaz“. Svakome je jasno, da gdje je Abazović tu je i kriminal: šverc cigareta, kadriranje škaljaraca u bezbjednosnom sektoru kojim je on upravljao, rašireno korišćenje kriptovanih telefona kojim su se služili on i njegovi saradnici i niz drugih nepočinstava, raskrinkavaju umišljenog borca protiv kriminala“, piše u saopštenju DPS.

Iz te partije su kazali i da „današnjim pokušajem da etiketira novinare i medije, samo zato što nema odgovor na pitanje zašto zloupotrijebljava Vijeće za nacionalnu bezbjednost i institucije, u maniru je najgorih autokrata“.

„Arogancija koju pokazuje prema medijima koji ne sarađuju sa njim u pokušaju lansiranja ove afere, neće mu pomoći da izbjegne veoma logična pitanja o svojim očiglednim vezama sa kriminalnim strukturama, kojima služi sa pozicije koju već godinu dana uzurpira“, zaključuju iz DPS.