Bogdanović: Sa LP smo uvijek imali čvrsto partnerstvo u jačanju građanske i evropske ideje

Bogdanović: Sa LP smo uvijek imali čvrsto partnerstvo u jačanju građanske i evropske ideje

Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas sa vama, na Kongresu Liberalne partije, među onima za koje bez zadrške mogu reći da su istrajni borci i za demokratiju i za građanske vrijednosti i za evropsku Crnu Goru. Raduje me što sam danas sa prijateljima, onima koji su sa Demokratskom partijom socijalista uvijek imali jasan odnos i posvećeno partnerstvo, a koji su i nakon svih dosadašnjih savezništava očuvali svoju prepoznatljivost i posebnost, rekao je Aleksandar Bogdanović , generalni sekretar DPS Crne Gore na danas održanom Kongresu Liberalne partije.

“Nije u našoj borbi za građansku i evropsku Crnu Goru bilo velikih i malih, više ili manje važnih. Jer, u njoj je doprinos svakog iskrenog partnera bio jednako bitan, a liberali su na tom putu istrajavali još od početka devededetih godina. Prije 19 godina, pritom, članovi Liberalne partije ušli su u novo, neizvjesno, ali još jedno poglavlje koje će – kako se ispostavilo – biti časno i značajno, a na kojem će ostati lojalni ideji i načelima”, saopštio je Bogdanović.

Poručio je da Liberalna partija predvođena najprije Miodragom Živkovićem , pa Andrijom Popovićem , bila iskreni partner koji se beskompromisno zalagao za sve što su utvrdili kao ciljeve kada je 2006. obnovljena nezavisnost Crne Gore.

Generalni sekretar DPS je ukazao da je došlo novo političko doba, u kojem su ideje koje nas povezuju opet na iskušenju.

“Građanska i evropska Crna Gora dobila je alternativu – nedostojnu i retrogradnu, onu kakva nas je i skrenula sa puta ka članstvu u Evropskoj uniji, a koja razara i sistem i društvo. Zato je u ovoj novoj demokratskoj borbi svaki pojedinac jednako važan, a svaka partnerska stranka ravnopravna. Vama ne moram govoriti kolika se istrajnost, i posvećenost ciljevima koji nas povezuju, očekuje u ovom trenutku. Iz tog razloga, naročito mi je drago što je kandidat za novog predsjednika Liberalne partije čovjek kakav je Vatroslav Belan. Nakon prethodne izborne kampanje, kada sam ga dobro upoznao, danas sa sigurnošću mogu reći da je riječ o izuzetnom, časnom i posvećenom čovjeku, o nekome kome i treba da pripada mjesto u budućnosti crnogorske politike”, rekao je on.

Bogdanović je iskazao svoje uvjerenje da će Belan djelovati i u pogledu jačanja baze članstva i daljeg širenja ideje, ali i da će Liberalna partija sa njim nastaviti da bude čvrst oslonac svim subjektima, ne samo iz koalicije “Zajedno”, već i iz šireg političkog spektra u kojem su svi naši tradicionalni partneri.

“To, uostalom, i čitava javnost očekuje od nekoga ko treba da naslijedi Andriju Popovića, koji je dao čitavog sebe ovoj stranci. U to ime, a uz želju da Kongres Liberalne partije protekne uspješno, srdačno vas pozdravljam i zahvaljujem na pažnji”, zaključio je Bogdanović.