Objavljen datum izlaska Teslinog Cibertruck-a

Objavljen datum izlaska Teslinog Cibertruck-a

Proizvođač električnih automobila Elona Maska Tesla planira da počne masovnu proizvodnju svog sajbertruka krajem 2023. godine, preneo je Rojters ove nedelje, pozivajući se na izvore, piše Rojters.

Električni pikap je prvi put predstavljen još 2019. godine, a proizvodnja je prvobitno planirana da počne krajem 2021.

Međutim, od tada je tri puta pomeren iz raznih razloga.

Cibertruck je postao legenda među ljubiteljima Tesle tokom protekle tri godine, uprkos činjenici da nisu otkriveni ni približna cena finalne proizvodne verzije niti tačne karakteristike vozila. U 2019. početna cena je trebalo da bude ispod 40.000 dolara, ali Tesla je kasnije povećao cene u svojoj liniji.

Prema izveštaju, nekoliko stotina hiljada kupaca je do sada platilo 100 dolara da rezerviše Cibertruck, ali kompanija nije otkrila tačan iznos porudžbina. Tesla je prošlog maja zatvorio pretprodaje izvan Severne Amerike, a Musk je rekao da kompanija ima „više porudžbina prvih sajber kamiona nego što bismo mogli da ispunimo tri godine nakon početka proizvodnje. ”

Prošlog meseca Tesla je izvestio da radi na pripremi svoje fabrike u Ostinu u Teksasu za početak proizvodnje novog modela.

„U poslednjem smo krugu za Cibertruck“, rekao je Musk na konferencijskom razgovoru sa finansijskim analitičarima, napominjući da bi „rana proizvodnja“ vozila trebalo da počne sredinom 2023.

Prema stručnjacima iz industrije, kada konačno uđe na tržište, Cibertruck bi mogao postati konkurent električnim pikapovima Ford Motor i Rivian Automotive.

Za više priča o ekonomiji i finansijama posetite poslovni deo RT-a