Mobilna aplikacija za pomoć učesnicima u saobraćaju

Mobilna aplikacija za pomoć učesnicima u saobraćaju

Auto moto savez Crne Gore (AMSCG) kreirao je mobilnu aplikaciju kako bi omogućio učesnicima u saobraćaju da lakše i brže pristupe potrebnim informacijama, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Iz tog resora su kazali da građani informacije o prohodnosti puteva, meteorološkim uslovima, obavezi upotrebe zimske opreme, obustavama saobraćaja, cijenama goriva i putarine, međunarodnim vozačkim dozvolama kao i stanju na graničnim prelazima, mogu dobiti kod AMSCG-a sa kojim Ministarstvo ima zaključen Ugovor.

„Shodno ugovornim obavezama, AMSCG je kreirao mobilnu aplikaciju sa ciljem omogućavanja lakšeg i bržeg pristupa potrebnim informacijama. Mobilna aplikacija je dostupna za platforme Android i iOS, a moguće je preuzeti je na Google Play Store-u iOS App Store-u“, objasnili su iz Ministarstva, kako prenosi RTCG.

Kako su kazali, AMSCG učesnicima u saobraćaju pomaže na putu otklanjanjem manjih kvarova i najmanje jednim besplatnim šlepanjem vozila do prvog servisa ili radionice, za sva vozila registrovana u Crnoj Gori i za strana u skladu sa obavezama iz međunarodnih ugovora (FIA).

Iz Ministarstva su podsjetili da se informacije o pružanju usluga službe pomoći-informisanja na javnim putevima u Crnoj Gori, pored aplikacije, mogu dobiti pozivom na broj 19807 ili na sajtu AMSCG-a.

Ostavite odgovor