Zelenski uručuje ordene Zlatne zvezde vojsci i porodicama palih heroja

Zelenski uručuje ordene Zlatne zvezde vojsci i porodicama palih heroja

Ceremonija je održana u subotu u Beloj sali heroja Ukrajine u Marijinskom dvorcu u Kijevu, prenosi Ukrinform, pozivajući se na pres-službu šefa države.

„Svaki put kada govorimo o oslobođenim ukrajinskim teritorijama, o gradovima i selima u koje se vraća naša državna zastava, o narodu, zapravo govorimo o ljudima čija je hrabrost na bojnom polju temelj naših dobitaka i buduće pobede. rekao je Zelenski.

On je rekao da se danas za pobedu Ukrajine bore i rade potpuno drugi ljudi. Među njima su oni koji su svoje živote posvetili vojnim poslovima i oni koji su pozvani u Oružane snage Ukrajine, koji služe u Nacionalnoj gardi, agencijama za sprovođenje zakona, SBU, obaveštajnim službama. Među braniocima Ukrajine ima i državnih službenika, diplomata, volontera, novinara, Ukrajinaca, transportnih radnika i predstavnika desetina drugih profesionalnih i društvenih grupa.

„Imena naših heroja, podvizi ukrajinskih branilaca biće sačuvana i biće poznata ne samo našem narodu, već i svima u svetu koji cene slobodu i koji se nikada neće pokoriti nijednim osvajačima“, rekao je Zelenski.

On je napomenuo da će zahvaljujući svim tim ljudima Ukrajina moći da pobedi neprijatelja, koji već oseća neminovnost svog poraza.

„Svi znamo da je naša pobeda pitanje vremena i naših napora. Sigurno će doći. Naša pobeda će biti ostvarena zahvaljujući našim herojima, zahvaljujući činjenici da je ukrajinski narod stao u odbranu države i da neće odriču se svoje slobode i naše zemlje“, rekao je on.

Prisutni su minutom ćutanja odali počast onima koji su poginuli braneći Ukrajinu i njenu nezavisnost.