U Britaniji, najveća kontejnerska luka počinje osmodnevni štrajk

U Britaniji, najveća kontejnerska luka počinje osmodnevni štrajk

Više od 1.900 radnika u najvećoj britanskoj kontejnerskoj luci trebalo bi u nedelju da započne osmodnevni štrajk, za koji njihovi sindikati i brodarske kompanije upozoravaju da bi mogao ozbiljno da utiče na trgovinu i lance snabdevanja, piše Rojters

Radnici u luci Felikstou na istočnoj obali Engleske štrajkuju zbog spora oko plata.

Operater iz Felikstoua Hačison Ports rekao je u petak da veruje da je njegova ponuda povećanja plata od 7% i jednokratne isplate od 500 funti pravedna. Sindikat lučkih radnika, koji predstavlja oko 500 zaposlenih na nadzornim, inženjerskim i činovničkim pozicijama, prihvatio je posao, navodi se u saopštenju.

Sindikat Unite, koji uglavnom predstavlja dokere, kaže da je ponuda znatno ispod trenutne stope inflacije.

Brodarska grupa Maersk, jedan od najvećih svijetskih kontejnerskih prevoznika, upozorila je da će štrajk imati značajan uticaj, uzrokujući kašnjenja i prisiljavajući je da izvrši promene u svojoj liniji brodova.

Podaci objavljeni 17. avgusta pokazuju da je inflacija potrošačkih cena u Britaniji dostigla 10,1% u julu, najviše od februara 1982. godine, a neki ekonomisti predviđaju da će dostići 15% u prva tri mjeseca sledeće godine usred naglog rasta cijena energije i hrane.

Smanjenje prihoda domaćinstava u Britaniji već je dovelo do štrajkova radnika železnice i autobusa koji zahtjevaju veće plate.

Prema Felikstouu, luka svake godine prima oko 2.000 brodova, uključujući neke od najvećih svetskih kontejnerskih brodova. Luka opslužuje 17 brodskih linija koje povezuju više od 700 luka širom svijeta.

Skoro polovina ukupnog kontejnerskog saobraćaja u Velikoj Britaniji prolazi kroz Felikstou. Štrajk će pogoditi lance snabdevanja, sektore logistike i transporta, kao i međunarodnu pomorsku trgovinu.

Oko 5.000 vozača u Britaniji je navodno stupilo u štrajk u okviru kampanje za podizanje plata nakon što je stopa inflacije u zemlji dostigla najviši nivo u poslednjih 40 godina.