Rukometašice Budućnosti pobjedile železničar iz Inđije

Rukometašice Budućnosti pobjedile železničar iz Inđije

Rukometašice Budućnosti Bemax ostvarile su drugu pobjedu u pripremnom periodu za novu sezonu – nakon što su početkom avgusta slavile protiv slovenačkog Krima, „plave“ su u Sportskom centru „Morača“ savladale prvaka Srbije, Železničar iz Inđije 41:25 (22:13).

„Plave“ su u petom minutu vodile 7:3, u devetom je bilo 12:4, a prvi put dvocifrenu prednost imale su u 25. minutu kada je na semaforu pisalo 21:11.

U nastavku su priliku dobile sve igračice, a najefikasnija je bila Ivona Pavićević sa devet golova. Nina Bulatović je postigla šest, a Matea Pletikosić i Ivana Godeč po pet.

Nađa Kadović i Milena Raičević su po četiri puta zatresle protivničku mrežu.

Armel Atinge je upisala 10, a Jovana Kadović četiri odbrane.

U duelu protiv Železničara, trener Bojana Popović nije mogla da računa na povrijeđene Nikolinu Vukčević i Vanesu Agović.

Crnogorske šampionke u ponedjeljak putuju u Ljubljanu, na ,,uzvratnu posjetu“ ekipi Krima sa kojom će odraditi zajednički trening i odigrati kontrolnu utakmicu.

Za 26. i 27. avgust je planiran nastup na Memorijalnom turniru “Josip-Bepo Samardžija” u Koprivnici, a 10. septembra je prvi meč u Ligi šampiona protiv Kastamonua u Turskoj.

Izvor Pobjeda