Montefarm: Počelo je preuzimanje lekova za terapije obolelih od teških i rijetkih bolesti

Montefarm: Počelo je preuzimanje lekova za terapije obolelih od teških i rijetkih bolesti

Iz crnogorske veledrogerije Montefarm ističu da je tender za nabavku specifičnih ljekova za onkološke i imunobiološke terapije za pacijente oboljele od rijetkih i teških bolesti završen krajem prošle sedmice, te da je počelo preuzimanje ugovorenih količina i već su distribuirane pojedinim javnim zdravstvenim ustanovama, prenosi RTCG.

„Demantujemo da tender za nabavku specifičnih ljekova još uvijek nije raspisan, već je pomenuti postupak završen krajem prošle sedmice. Nakon sprovođenja komplikovane tenderske procedure za nabavku ljekova za liječenje pacijenata koji imaju dijagnostifikovano rijetko i teško oboljenje, potpisivanja ugovora sa dobavljačima u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, Montefarm je danas počeo preuzimanje ugovorenih količina i već su distribuirane neophodne terapije pojedinim JZU“, navodi se u saopštenju. 

Dodaju da, kako su više puta pojasnili, nabavka ove grupe ljekova nije jednostavna iz više razloga, ali uprkos komplikovanim tenderskim postupcima i povremenim poteškoćama u samoj nabavci, Montefarm je maksimalno posvećen svom osnovom zadatku – da obezbijedi kontinuitet u isporuci ove grupe ljekova i ljekova uopšte.