Evropski pokret – Na prvom mijestu moraju biti reforme u pravosuđu i tužilaštvu

Evropski pokret – Na prvom mijestu moraju biti reforme u pravosuđu i tužilaštvu

U Evropskom pokretu su pozdravili dogovor predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i premijera Dritana Abazovića o vraćanju evropske agende u centar političkog i institucionalnog djelovanja.

“Na prvom mjestu moraju biti reforme u pravosuđu i tužilaštvu, izmjene izbornih zakona i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, jer nas samo one vode u Evropsku uniju (EU) i dostojanstveni život za sve građane”, navodi se u objavi Evropskog pokreta na Tviteru.

Iz Evropskog pokreta su pozdravili i dogovor o uspostavljanju tima za dalje razmatranje, kako su naveli, spornih elemenata u tekstu Temeljnog ugovora države i Srpske pravoslavne crkve.

“I nadamo se da srednji vijek i klerikalizam neće stati na put budućnosti naše djece u EU”, dodaje su oni.Evropski pokret, kako se navodi, zahvalio je i diplomatskim predstavnicima Kvinte, i ostalim diplomatskim prijateljima iz država EU koji su doprinijeli racionalizaciji političke krize u Crnoj Gori i koji promovišu zajedničke stavove o potrebnim koracima ka punopravnom članstvu u EU.