Potpisan ugovor o vodosnabdijevanju otpadnih voda u Ulcinju

Potpisan ugovor o vodosnabdijevanju otpadnih voda u Ulcinju

U Ulcinju su juče predsjednik opštine Omer Bajraktari, predstavnici Odjeljenja za komunalnu infrastrukturu, Njemačke razvojne banke i zajedničkog koordinacionog društva za vodosnabdijevanja i odvođenje otpadnih voda „Vodacom“, potpisali ugovor vrijedan 20 miliona eura za realizaciju infrastrukturnog projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u ovoj opštini.

Bajraktari je ocijenio da je današnje potpisivanje ovog ugovora istorijski momenat i da je ovo novi početak razvoja ove opštine.

„Ovim projektom stvaramo uslove za ubrzani razvoj Ulcinja, i da smo odlučni da ovaj važan projekat realizujemo dogovorenom dinamikom“, kazao je Bajraktari.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović je ocijenila da je na neki način riječ o istorijski važnom projektu koji će riješiti važno pitanje u opštini Ulcinj.

„To je pitanje odvođenja otpadnih voda i vodosnabdijevanje, a vjerujem i u nastavku projekta u daljoj realizaciji omogućiti i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda što će biti sljedeća faza ovog projekta“, navela je Novaković Đurović.

Realizacija projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u Ulcinju počinje na jesen.

izvor RTCG