Akcije Nintenda skočile su za 5% nakon rekordnog lansiranja ‘Splatoon’-a

Akcije Nintenda skočile su za 5% nakon rekordnog lansiranja ‘Splatoon’-a

Akcije kompanije Nintendo Co Ltd (7974.T) skočile su u utorak za 5% nakon što je japanska kompanija za igre na sreću prijavila rekordnu prodaju na domaćem tržištu svog pucača „Splatoon 3“ na Svitch konzoli.

Najnoviji „Splatoon“ naslov, u kojem se igrači upuštaju u rat od mastila, prodat je u više od 3,45 miliona jedinica u tri dana nakon lansiranja 9. septembra.

To premašuje prodaju igara kao što su „Animal Crossing: Nev Horizons“ i „Super Smash Bros. Ultimate“, koje su prodate u 39,4 miliona i 28,8 miliona jedinica širom svijeta.

Snažni rani brojevi ukazuju na stalnu privlačnost Svitch konzole, koja ima bazu instaliranja od 111 miliona jedinica, u svojoj šestoj godini na tržištu i Nintendovu kontinuiranu sposobnost da generiše hitove koji prijaju publici.

Investitori procijenjuju stepen usporavanja industrije kao bum ostanka kod kuće tokom pandemije COVID-19 koja je pokrenula prodaju simulatora života na ostrvu „Animal Crossing“ koji se opušta.

Industrija je odložila visokoprofilne naslove za sledeću godinu, a Nintendo je odložio izdavanje dugo očekivanog nastavka „Legend of Zelda: Breath of the Vild“.

Kompanija sa sjedištem u Kjotu ima robustan raspored izdavanja uoči sezone kupovine na kraju godine, sa dva Pokemon naslova koja bi trebalo da budu lansirana u novembru.