Čuvar optužen za ubistvo jer je dozvolio kobnu tuču

Čuvar optužen za ubistvo jer je dozvolio kobnu tuču

VEJKROS, Džordžija  — Zvaničnici Džordžije optužili su  čuvara u pritvoru za ubistvo drugog stepena nakon što su zaključili da je dozvolio tuču koja je dovela do smrti dječaka u državnom pritvoru.

Istražni biro Džordžije je u utorak uhapsio Tomasa Lija Hiksa, 30-godišnjeg stanovnika Vejkrosa, optužujući ga za ubistvo drugog stepena, dve tačke za okrutnost prema djeci i kršenje njegove zakletve kao službenika za sprovođenje zakona.

Hiks je u srijedu ostao u zatvoru u Vejkrosu bez kaucije. Nejasno je da li ima advokata koji ga zastupa.

Agenti GBI pozvani su u Regionalni pritvorski centar za mlade Vejkros 9. avgusta nakon što je prijavljeno da je dječak bez svijesti. Dečak je prebačen u Memorijalnu zdravstvenu bolnicu u Savani, gde je preminuo. Ime maloletnika nije objavljeno. Specijalni agent GBI-ja Mark Pro odbio je da objavi kopiju Hiksovog naloga za hapšenje.

Hiks je bio popravni službenik za maloljetnike u Vejkros centru. Taj i drugi pritvorski centri bi trebalo da smjeste maloljetnike na kraći boravak dok čekaju suđenje ili čekaju ulazak u program zajednice ili u objekat za dugotrajni pritvor.

Komesar za maloljetničko pravosuđe Tajron Oliver objavio je u srijedu saopštenje u kojem kaže da je otpustio Hiksa nakon što je saznao rezultate istrage.

„Postupci gospodina Hiksa su žalosni i ne predstavljaju osnovne vrijednosti ove agencije“, rekao je Oliver, rekavši da zaposleni u odeljenju šalju „iskreno saučešće“ porodici mrtvog dječaka.

Okružni tužilac okruga Var bi se bavio Hiksovim gonjenjem. Zaposleni u kancelariji odbio je da komentariše u srijwedu.