Muškarac iz Pensilvanije pokušao je da kupi ukradene ljudske ostatke

Muškarac iz Pensilvanije pokušao je da kupi ukradene ljudske ostatke

Muškarac iz Pensilvanije optužen je za zlostavljanje leša, primanje ukradene imovine i druge optužbe nakon što je policija rekla da je navodno pokušao da kupi ukradene ljudske ostatke od žene iz Arkanzasa za moguću preprodaju na Fejsbuku.

Portparolka Univerziteta u Arkanzasu za medicinske nauke u Litl Roku potvrdila je da će ostaci biti donirani objektu UAMS-a. Portparolka UAMS-a Lesli Tejlor rekla je da ih je ukrala iz Centralne mrtvačnice Arkanzasa u Litl Roku i prodala, dodajući da postoji otvorena federalna istraga.

„Veoma poštujemo one koji doniraju svoja tijela i zgroženi smo što bi se tako nešto moglo dogoditi“, rekla je Tejlor.

Portparol FBI Litl Rok Konor Hejgan rekao je da je kancelarija upoznata sa incidentom u Pensilvaniji, „ali neće komentarisati istrage koje su u toku“. Od četvrtka nije podignuta optužnica protiv žene iz Arkanzasa.

Policija grada East Pennsboroa u Pensilvaniji objavila je hapšenje i optužbe protiv 40-godišnjeg Džeremija Lija Polija iz Enole u ​​Pensilvaniji. Paulei je uhapšen 22. jula i imao je prvo pojavljivanje pred sudom u četvrtak.

Pozivi advokatu koji zastupa Polija nisu uzvratili kasno u četvrtak. Paulei je pušten uz kauciju od 50.000 dolara, prema sudskim zapisima.

„Mislim da sam sve video, a onda se nešto ovako pojavi“, rekao je Šon Mekormak, okružni tužilac okruga Kamberlend u Pensilvaniji. „Pitanje na koje smo morali da odgovorimo bilo je da li je prodaja dijelova tijela ili kostiju i dalje nezakonita… ili legalna? Neki od njih, na naše iznenađenje, bili su legalni. I kako je istraga tekla, postalo je jasno da je u toku i nezakonita radnja.”

Paulei, koji je sebe opisao kao kolekcionara onoga što je nazvao „neobičnosti“, uključujući delove ljudskog tela, rekao je da su ostaci legalno nabavljeni kada ih je policija prvi put kontaktirala, navodi se u policijskoj izjavi. Policija je prvobitno pronašla ono što su opisali kao starije ljudske ostatke, uključujući pune skelete za koje je utvrdila da su legalno dobijeni.

Međutim, nakon druge dojave o novijim ostacima u Paulijevoj kući, istražitelji su se vratili u kuću kako bi pronašli novije kupovine. Policija je pronašla tri kante od pet galona u kojima su bili različiti dijelovi tijela — uključujući i djecu — a federalni i državni agenti za sprovođenje zakona presreli su pakete adresirane na Paulei od žene iz Arkanzasa. Paulei je rekao istražiteljima da je namjeravao da preproda dijelove tijela, navodi se u izjavi pod zakletvom. Istražitelji navode da je Paulei dogovorio da plati ženi iz Arkanzasa 4.000 dolara, preko Fejsbuk Mesindžera.