Darku Šariću i njegovim saradnicima produžen pritvor

Darku Šariću i njegovim saradnicima produžen pritvor

Darku Šariću, advokatu Dejanu Lazareviću i još dvojici osumnjičenih za organizovani kriminal, Viši sud je produžio pritvor za još 30 dana, prenosi Pobjeda.

– Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, je danas, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva za organizovani kriminal za produženje pritvora, donio rješenje kojim se prema D.Š, D.L, D.M i U.R produžava pritvor u trajanju od 30 dana i to prema D.Š i U.R uslijed postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, uslijed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju će ometati postupak uticajem na svjedoke, uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze ili tragove krivičnog djela i uslijed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo – saopštio je Viši sud u Beogradu.

Takođe, kako je navedeno u saopštenju, i prema okrivljenom D.L, uslijed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svjedoke, uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze ili tragove krivičnog djela uslijed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Okrivljenom D.M produžava se pritvor „uslijed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo sve u skladu sa odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 ZKP“.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba u roku od tri dana od dana prijema rješenja krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, dodaje se u saopštenju.