Lalošević: Plan za Tuzi da dobiju Omladinski centar i uredjenje sportskog terena

Lalošević: Plan za Tuzi da dobiju Omladinski centar i uredjenje sportskog terena

Ministri sporta i mladih, Vasilije Lalošević, javne uprave Maraš Dukaj i prosvjete Miomir Vojinović posjetili su danas Opštinu Tuzi i razgovarali sa predsjednikom Opštine Nik Đeljošajem.

Kako prenosi AntenaM, tokom sastanka razgovarano je o izazovima sa kojima se danas suočavaju i centralne i lokalne uprave, kao i konkretnim projektima koji će se realizovati kroz saradnju Opštine Tuzi i centralnih institucija, navodi se u saopštenju.

Đeljošaj je rekao da su ovakvi sastanci od velikog značaja, kada su u pitanju projekti za poboljšanje kvaliteta života građana i zahvalio se ministrima na spremnosti za podršku i saradnju i čestitao im na novim zadacima.

„Bilo je zadovoljstvo čekati ministre nove Vlade sa kojima smo razgovarali o projektima saradnje koji pomažu u poboljšanju života građana, što je naš cilj i u lokalnoj i u centralnoj vlasti“, rekao je između ostalog on.

Ministar Laloševic je naglasio „Prvi korak koji ce preduzeti Ministarstvo sporta i mladih u vezi sa opštinom Tuzi su dva veoma važna projekta. Prvi je osnivanje Omladinskog centra, gdje ce mladi moci da održavaju razne skupove i tribine. Drugi značajan projekat, poslije onog na stadionu FK ,,Dečic”,  se odnosi na projekat za koji je opština aplicirala, a koji se odnosi na uređenje sportskog terena na jednoj od lokacija za koju smatramo da je pogodna za ovaj projekat.”

Ministar Vojinović, zahvalivši se predsjedniku Đeljošaju na prijemu, obećao je da opština Tuzi ima punu podršku Ministarstva prosvjete i da će se saradnja nastaviti i ubuduće konkretnim projektima za dobrobit građana opštine Tuzi.

“Vlada Crne Gore u ovom mandatu potpuno je posvećena procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori i reformi javne uprave”, kazao je ministar Dukaj.

On je kazao da Ministarstvo javne uprave u kontinuitetu radi na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava.

“Vrata Ministarstva javne uprave uvijek će biti otvorena za lokalnu samoupravu u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građanima”, kazao je Dukaj.

Nakon sastanka u Opštini, ministri su obišli JU SMŠ „25. Maj”, stadion FK „Dečić”, kao i Osnovnu školu „Jedinstvo” u Skoraću, gdje je izvršena primopredaja donacije od Rrok P. Gojçaj – kombi za potrebe ove škole.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Tuzi, Fadil Kajošaj, potpredsjednik Ivan Ivanaj, državni sekretar Ministarstva javne uprave, Agron Camaj, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Marina Ujkaj i šefica kabineta, Drita Rukaj.