Otvaranje „96. Zetskih sportskih igara“ uz bogat sportski i kulturni program

Otvaranje „96. Zetskih sportskih igara“ uz bogat sportski i kulturni program

Opština Zeta, u saranji sa TO Zeta i KK Vukovi Zeta, organizuje tradicionalnu manifestaciju “96. ZETSKE SPORTSKE IGRE”. Manifestacija će se održati u utorak 16. Jula, sa početkom u 20:30h, na Glavnom gradskom trgu – Anovi i trajaće do kasnih večernjih sati.

“Ova tradicionalna manifestacija godinama unazad okuplja veliki broj, kako aktivnih, tako i nekadašnjih profesionalnih sportista i rekreativaca koji će se, u gotovo mjesec dana bogatog sportskog programa, nadmetati u 18 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, karate, šah, atletika, stoni tenis, tenis…), a očekujemo i gostovanje ekipa iz drugih Opština. Zetske sportske igre važe za jedno od najmasovnijih amaterskih sportskih takmičenja u Crnoj Gori sa gotovo stogodišnjom tradicijom”, saopštili su iz Opštine Zeta I dodali:

“U prilog navedenom, ističemo da su se nekada ova tradicionalna takmičenja odvijala samo u fudbalu između sela na području zetske ravnice, da bi u novijem vremenu prerasla u malu sportsku olimpijadu na ovim prostorima”

Kako su istakli, opština Zeta poštujući tradicionalne vrijednosti uz želju da se da poseban doprinos sportu i mladima, ove godine je odlučila da upriliči i svečano otvaranje “96. Zetskih sportskih igara”

“Manifestacija otvaranja “96. Zetskih sportskih igara” će biti upotpunjena bogatim kulturno- umjetnički programom, tokom kojeg će nastupati folklorni ansambl ,,Slobodan Aligrudić” iz Zete, di džej, animatori za djecu, a kao centralni događaj večeri nastupaće poznati regionalni sastav ,,OK Bend”, kada očekujemo okupljanje kako lokalnog tako i stanovništva iz susjednih opština. Pozivamo Vas da nam se pridružite i medijski ispratite navedeni događaj”, zaključuju u saopštenju.