Bivša djevojka Bad Bunni-a podnela je tužbu tražeći 40 miliona dolara

Bivša djevojka Bad Bunni-a podnela je tužbu tražeći 40 miliona dolara

Bivša djevojka tuži superzvijezdu za najmanje 40 miliona dolara zbog dobro poznatog snimka glasa koji je dala pevaču prije nego što je postao poznat.

Carliz De La Cruz Hernandez, čiji je zadihani snimak „Bad Bunni, babi” uključen u dve pesme izvođača, tvrdila je u tužbi podnetoj ovog meseca pred sudom u Portoriku da se njen glas i fraza koju je smislila koriste bez njenu dozvolu.

U tužbi, koju je prvi izvestio portal vesti iz Portorika Noticel, navodi se da je ta fraza korišćena u pesmi „Pa Ti“, koja ima više od 355 miliona pregleda na Jutjubu i više od 235 miliona reprodukcija na Spotifaju. Takođe je korišćen u pesmi „Dos Mil 16“, koja ima više od 60 miliona pregleda na Jutjubu i 280 miliona reprodukcija na Spotifaju.

U tužbi se navodi da je De La Kruzov „prepoznatljiv glas“ takođe korišćen bez njene saglasnosti za pesme, ploče, promocije, koncerte širom sveta, televiziju, radio i društvene i muzičke platforme.

„Od tada, hiljade ljudi je direktno komentarisalo na Karlizovim društvenim mrežama, kao i svaki put kada ode na javno mesto, o ‘Lošem zečiću, dušo.’ Ovo je izazvalo, i trenutno izaziva, da se De La Kruz oseća zabrinuti, uznemireni, zastrašeni, preplavljeni i uznemireni“, navodi se u tužbi.

Tužio se i Noa Kamil Asad Birn, menadžer Bad Bunni-a, čije je pravo ime Benito Martinez Okasio.

Asad i predstavnici Bad Bunni-a nisu odmah odgovorili na poruku za komentar.

De La Kruz i Martinez su prvi put postali par 2011. Godinu dana kasnije, počeli su da studiraju na Univerzitetu Portorika u severnom primorskom gradu Aresibo, dok su takođe radili u obližnjoj prodavnici. U tužbi je navedeno da je Martinez tokom tog vremena neprestano stvarao pesme i ritmove i da će tražiti mišljenje od De La Kruza, koji je takođe bio zadužen za zakazivanje njegovih zabava i rukovanje fakturama i ugovorima.

Rođenje fraze „Bad Bunni, babi“ došlo je 2015. godine, a Martinez je zamolio De La Kruza da snimi sebe kako to izgovara. Učinila je to jednog dana u kupatilu dok je boravila kod prijatelja jer je tamo bilo najmanje buke i onda mu je poslala, navodi se u tužbi.

1. januara 2016. Martinez je zamolio De La Kruza da se uda za njega, a oni su planirali da to učine u julu 2016. Ali u aprilu 2016, Rimas Entertainment je potpisao ugovor sa Martinesom. Iste godine, De La Kruz je primljena na pravni fakultet Univerziteta u Portoriku, a prekinula je vezu sa Martinesom u maju 2016.

Ponovo su se okupili 2017. godine, ali su ponovo otišli ​​svojim putem.

Zatim je u maju 2022. predstavnik Bad Bunni-a došao do De La Kruza, rekavši da treba da razgovara sa njom.

„U tom pozivu, (predstavnik) je rekao: „Znam da ne volite da pričate o Voldemortu (odnosno na Martineza), ali moram da vas pitam nešto“, navodi se u tužbi.

Ponudio joj je 2.000 dolara da kupi snimak njenog glasa. De La Kruz je odbio, a zatim je razgovarao sa nekim iz Rimas Entertainmenta koji je takođe ponudio da ga kupi, rekavši da će snimak biti korišćen na predstojećem albumu „Un Verano Sin Ti“, navodi se u tužbi.

Ali dogovor nikada nije postignut, a pesma je objavljena bez pristanka De La Kruza, navodi se u tužbi.